• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Usein kysyttyä

Usein kysyttyjä kysymyksiä avoimesta yliopistosta

 

Kuka voi opiskella avoimessa yliopistossa?

Avoimeen yliopistoon ei ole pohjakoulutusvaatimuksia, saati ikärajaa. Avoin yliopisto-opetus on nimensä mukaisesti kaikille avointa.

Voinko opintoja suorittaa työn ohella?

Kyllä. Suurin osa opiskelijoista suorittaa opintoja töiden ohella. Avoimen yliopiston opinnot ovat suurelta osin verkko- tai monimuoto-opintoja, joten opiskelut sopivat myös työssäkäyville. Mikäli opintoihin liittyy lähiopetusta, ne pidetään yleensä arki-iltaisin tai viikonloppuna.

Mistä löydän tarjolla olevat opinnot?

Nettisivuiltamme ”Avoin yliopisto” sekä osoitteesta opintopolku.fi

En tullut valituksi hakiessani pääsykokeissa yliopistoon. Voinko edistää opintojani Avoimessa yliopistossa?

Kyllä. Voit suorittaa avoimen yliopiston kautta opintoja, jotka voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoasi. Kannattaa kuitenkin valita sen yliopiston avoimia opintoja, jonne aiot pyrkiä tutkinto-opiskelijaksi.

Voinko hakea yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi suoritettuani avoimessa yliopistossa opintoja?

Kyllä. Voit hakeutua yliopiston tutkinto-opiskelijaksi yhteisvalinnassa osallistumalla valintakokeisiin ja/tai avoimessa suoritettujen opintojen perusteella ns. avoimen yliopiston väylää pitkin. 

Onko minun mahdollista saada opintososiaalisia etuja opiskellessani avoimessa yliopistossa?

Avoimessa yliopistossa opiskeleminen on omaehtoista sivutoimista opiskelua, jolloin et ole oikeutettu valtion opintotukeen etkä ruokailu- tai matkalippujen alennuksiin. Kannattaa kuitenkin selvittää, onko Sinun mahdollista saada aikuiskoulutusrahaa tai opiskella työttömänä työnhakijana.

Saanko työttömänä alennusta opintomaksuista?

Et. Opintomaksut ovat saman suuruiset kaikille opiskelijoille.

Onko minun mahdollista opiskella avoimen yliopiston opintoja ulkomailla?

Kyllä. Verkko-opiskelu onnistuu ulkomailta käsin. Käytännön ongelmia voi tuottaa kirjallisuuden saatavuus, joten se kannattaa selvittää ennen opintoihin ilmoittautumista.

Miten opintoihin ilmoittaudutaan?

Opintoihin ilmoittaudutaan nettisivujemme kautta täyttämällä ilmoittautumislomake. Tämän jälkeen Sinulle lähetetään sähköpostiviestissä linkki, josta pääset rekisteröitymään pankkitunnusten avulla opiskelijaksi.

Minulla ei ole verkkopankkitunnuksia, miten voi ilmoittautua?

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä kesäyliopistoon.

Jos nyt ilmoittaudun, kuinka pitkään saan opiskella?

Opinto-oikeusaika on perusopintokokonaisuudessa kolme lukukautta ja aineopintokokonaisuudessa neljä lukukautta. Yliopiston lukukaudet alkavat joko 1.8. tai 1.1. (kevätlukukausi 1.1.-31.7. ja syyslukukausi 1.8.-31.12). Yksittäisellä opintojaksolla opinto-oikeusaika on joko opetusaikataulun mukainen tai kaksi lukukautta ilmoittautumislukukauden alusta alkaen.

Voinko ilmoittautua vain yhdelle opintojaksolle?

Kyllä. Voit ilmoittautua yksittäiselle opintojaksolle oman tarpeesi ja mielenkiintosi mukaan.

Mistä tiedän, onko minut hyväksytty mukaan?

Ilmoittauduttuasi opiskelijaksi, saat sähköpostiisi varmistusviestin. Muistathan katsoa roskapostisi! Mikäli opintoihin sisältyy lähiopetusta, saat lähiopetuksen toteutumisesta vahvistusviestin noin viikkoa ennen opintojen alkua.

Olen ilmoittautunut opintoihin, mutta en pystykään opiskelemaan. Voinko perua opintoni?

Voit perua ilmoittautumisen ennen kuin rekisteröidyt avoimen yliopiston opiskelijaksi. Tämän jälkeen emme palauta opintomaksua.

Miten perun opinnot?

Lyytissä vai edelleen s-postitse?

Opinto-oikeuteni on päättymässä, mutta opintoni ovat yhä kesken. Mitä teen?

Voit jatkaa opintojasi ilmoittautumalla puuttuville opintojaksoille ja maksamalla opintojaksojen opintomaksut. Opintojen jatkuessa sinun on otettava huomioon opetussuunnitelmien ja hintojen mahdolliset muutokset.

Mistä voin lainata kurssikirjoja?

Voit lainata kurssikirjoja kunnan kirjastoista tai vaikkapa XAMKin kirjastosta.

Haluaisin saada ohjausta Avoimen yliopiston opintoihini. Keneen voin ottaa yhteyttä?

Voit laittaa viestiä koulutussuunnittelijalle tai rehtorille ja sopia tapaamisesta. Mikäli opintojaksollasi on tutor, ota ensisijaisesti tutoriin yhteyttä.

Missä ja milloin voin tenttiä?

Avoimen yliopiston tenttipäivät ovat samat kuin yleiset tenttipäivät yliopistoilla. Järjestämme yleiset tentit joko Kotkassa tai Kouvolassa.

Miten tenttiin ilmoittaudutaan?

Avoimen yliopiston tentteihin ilmoittaudutaan opintojakson ohjeiden mukaisesti. Yleisiin kirjallisuus- ja luentotentteihin ilmoittaudutaan 10 vrk aikaisemmin yliopiston omassa järjestelmässä (esim. weboodissa). Toivomme sinun laittavan varmistusviestin vielä sihteerillemme ja/tai koulutussuunnittelijallemme. Verkkotentteihin ei yleensä tarvitse ilmoittautua.

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 040 538 0213

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.