placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

TRT-ryhmäohjaajakoulutus

27.11.2023


Koulutuksen kuvaus
TRT-interventio on kehitetty sotien ja konfliktien, luonnonkatastrofien kuten maanjäristysten, tsunamien, pyörremyrskyjen ja tulvien aiheuttamasta traumatisoitumisesta toipumisen tukemiseen. Suomessa TRT-interventiota on käytetty osana kriisityötä ja koulujen kriisitoimintaa, seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joutuneiden lasten ja nuorten sekä koulutoverin itsemurhan jälkeen lasten ja nuorten ryhmäinterventiona sekä EU-tutkimusprojektissa suomalaiskouluissa maahanmuuttajaoppilaiden ryhmäinterventiona ja ITLA:n hankkeessa Ukrainan pakolaislasten ja nuorten auttamisessa sekä viimeisimpänä kiusaamisen uhrien auttamisessa.

Ajankohta
27.11.2023
Osallistumismaksu
890 EUR
Kesto
ma-ke klo 9-16
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 23.11.2023
Paikka
Verkkokoulutus
Kenelle sopii
Koulutukseen voivat osallistua mielenterveysalan ammattihenkilöiden ohella lasten ja nuorten parissa työskentelevät ammattihenkilöt kuten sosiaalityöntekijät, sosionomit, toimintaterapeutit, terveydenhoitajat, opettajat, nuorisotyöntekijät jne.
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Teaching Recovery Techniques, TRT-menetelmä on Children and War Foundationin psykologiasiantuntijoiden kehittämä psykososiaalinen ryhmäinterventio traumalle altistuneille lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen. TRT perustuu traumakeskeiseen kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja on tutkimusnäyttöön perustuen vaikuttava menetelmä. Interventio tukee traumaattisille tapahtumille ja luonnonkatastrofi- ja sotatraumalle altistuneita toipumisessa ja selviytymisessä opettamalla tietoa traumalle altistumisen (traumaattisen stressin) vaikutuksista ja itseapukeinoja niiden lievittämiseen ja hallintaan.

Koulutus toteutuu - vielä ehdit ilmoittautua!

Toteutus: reaaliaikainen verkkokoulutus

Kouluttaja: Soili Poijula, psykologi, psykoterapeutti (VET), tutkija ja työnohjaaja sekä Oy Synolon Ltd:n ja Suomen traumaterapiakeskuksen toimitusjohtaja. Poijula on tuonut TRT-menetelmän Suomeen.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet

TRT-menetelmä on manualisoitu eli menetelmästä on kehitetty kokemustietoon (empiria) perustuva käsikirja (manuaali). Koulutuksen osallistujat saavat suomennetun manuaalin käyttöönsä.

Koulutus sisältää luentoja, demonstraatioita ja harjoituksia, jotka perustuvat TRT-manuaaliin. Koulutus antaa valmiudet toimia TRT-ryhmäohjaajana. Osallistujat voivat kouluttaa kollegoitaan intervention käyttöön koulutuksen käytyään ja ohjattuaan TRT-ryhmiä.

Tutustu TRT-menetelmän käyttöön Nuorten turvatalossa Tampereella.

Tutustu kouluttaja Soili Poijulaan.

Koulutuspalautteita: 

Soili Poijula on oman alansa ehdoton asiantuntija ja syväosaaja. Kiitos juuri hänen luotsaamasta koulutuksesta!

Kouluttajan ammattitaito huokui koulutuksessa eli täyttä tietoa koko päivä.

 

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 23.11.2023

Lisätietoja

Soili Valtonen

Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8516

Jaa tämä artikkeli
Päivitetty: