placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Tekoälyä opettajille

18.03.2024 18.03.2024


Koulutuksen kuvaus
Tekoälyä opettajille -koulutus tarjoaa napakan perehdytyksen tekoälyyn, sen nykytilaan ja tapoihin hyödyntää sitä osana opettamista. Koulutus on luonteeltaan osallistavaa, käytännönläheistä ja tarjoaa erilaisia käyttökelpoisia tapoja hyödyntää tekoälyä osana omaa opetusta.

Ajankohta
18.03.2024 18.03.2024
Osallistumismaksu
80 EUR
Kesto
klo 13-16
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 04.03.2024
Paikka
Verkkokoulutus
Kenelle sopii
Opetushenkilöstölle
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Koulutus lähestyy tekoälyä kahdesta näkökulmasta: miten tekoälyä käyttäviä sovelluksia voidaan hyödyntää ja miten tekoälyyn liittyviä mahdollisuuksia ja uhkia kannattaa käsitellä osana omaa opetusta.

Kouluttaja: KM, FM Jukka Lehtoranta

Luokanopettaja ja tietotekniikan aineenopettaja Jukka Lehtoranta on kokenut opettajien täydennyskouluttaja. Jukan koulutuksissa painottuvat OPS-lähtöisyys ja asioiden vieminen käytäntöön.

Kouluttaja on perehtynyt laajasti tekoälyn viimeaikaiseen kehitykseen. Tätä kehitystä tarkastellaan erilaisten luovien tekoälyjen näkökulmasta (esim. ChatGPT ja kuvia generoiva Midjourney) ja muiden tekoälyä hyödyntävien palvelujen näkökulmasta (esim. kääntäjät, tekstin tiivistäjät, suosittelija-algoritmit).

Tärkeimpänä antina koulutuksessa on pedagogiikan hyödyntäminen ja vinkkien tarjoaminen siihen, miten opetetaan arvioimaan tekoälyn generoivien vastausten luotettavuutta, niiden taustalla olevien mallien sisältöjä ja mahdollisia vääristymiä ja miten näistä palveluista saadaan hyötyä irti esimerkiksi oman osaamisen kehittämisen, saavutettavuuden ja monikielisyyden näkökulmista. Osana koulutusta tutustutaan myös tekoälyn tuomiin haasteisiin esim. tekijänoikeuksille ja plagioinnille.

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 04.03.2024

Lisätietoja

Maija Mikkilä
Koulutussuunnittelija
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 556 5832
Jaa tämä artikkeli
Päivitetty: