placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Seksuaaliterapiakoulutus (30 op)

11.06.2024 03.06.2025


Koulutuksen kuvaus
Seksuaaliterapiakoulutus syventää seksologian tietoperustaa ja tarjoaa työkaluja vastuullisen ja monipuolisen asiakastyön tekemiseen seksuaalisuuden aihepiirien parissa. Koulutuksen suorittaneet saavat oikeuden käyttää nimikettä seksuaaliterapeutti.

Ajankohta
11.06.2024 03.06.2025
Osallistumismaksu
3390 EUR
Kesto
n. 1 vuosi
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 28.05.2024
Paikka
Monimuotototeutus
Kenelle sopii
Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen sekä muiden soveltuvien alojen ammattilaiset. Jokainen hakemus arvioidaan erikseen.
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Koulutus toteutuu ja vielä ehdit mukaan, kun ilmoittaudut 28.5. mennessä!

Aikataulu: Koulutuspäivät (klo 9-16, lähipäivät Kouvolassa, etäpäivät reaaliaikaisena verkko-opetuksena):

11.–12.6. (lähi)
20.–21.8 (etä)
3.–4.10. (etä)
5.–6.11. (lähi)
12.–13.12. (lähi)
16.–17.1.2025 (etä)
6.–7.3.(etä)
24.–25.4. (lähi)
15.–16.5. (etä)
2.–3.6. (lähi)

Toteutus:

Koulutus koostuu lähiopetuspäivistä Kouvolassa, verkossa reaaliaikaisesti tapahtuvista koulutuspäivistä sekä työnohjauksesta. Lähiopetuksen paikka: Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola. Kouvolaan on erinomaiset junayhteydet, mm. Helsingistä vain 1:20.

Koulutuksen voi suorittaa työn ohessa. Koulutus rakentuu 20 seminaaripäivästä (10 x 2 päivää), välijakson lukemistosta ja tehtävistä, käytännön harjoittelusta, lopputyöstä ja lähiopetuspäivien sisältämästä työnohjauksesta. Koulutuksessa on käytössä verkko-oppimisympäristö (Moodle). Koulutuksen hinnan voi erikseen sovittaessa maksaa erissä.

Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus asiakastyön tekemiseen koulutuksen aikana.

Koulutus sisältää NACS (Nordic Association for Clinical Sexology) -kelpoista työnohjausta.

Osaamistavoitteet:

Valmistuttuaan opiskelija:

  • On hankkinut riittävät taidot lyhytterapeuttiseen seksuaaliterapiatyöhön seksuaalisuuteen, sukupuolisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvien kysymysten ja ongelmien parissa.
  • Hallitsee ajantasaiset tiedot seksologiasta, seksuaaliterapiasta ja lyhytterapeuttisesta prosessista. Opiskelija osaa käyttää seksologista ja seksuaaliterapeuttista käsitteistöä ja teoriaa sekä hakea ja arvioida tietoa seksologian ja seksuaaliterapian aihepiireistä.
  • On tietoinen, ymmärtää ja on kiinnostunut elämätilanteensa ja seksuaalihistoriansa vaikutuksista asiakastyöhönsä.
  • Tuntee seksologisen asiakastyön mahdollisuudet ja rajat sekä on sisäistänyt ammattieettisen ja seksuaalioikeuksiin pohjautuvan reflektiivisen työotteen.
  • Osaa palautetietoisesti tarkastella ja ylläpitää omaa osaamistaan ja terapiasuhteen tilaa sekä tarvittaessa korjata toimintaansa.

Sisältö:

Ennen seksuaaliterapiakoulutuksen käynnistymistä tulee hakijalla olla suoritettuna seksuaalineuvontakoulutus (30 op). Seksuaalineuvontakoulutuksessa opiskelevat voivat hakea seksuaaliterapiakoulutukseen, kunhan koulutus on hyväksytysti suoritettu seksuaaliterapiakoulutuksen alkaessa.

Koulutus on pohjoismaisten Nordic Association for Clinical Sexology (NACS) -koulutuskriteerien mukainen. Koulutus sisältää 16 tuntia auktorisointikelpoista työnohjausta. Mikäli olet kiinnostunut pohjoismaisesta auktorisoinnista, tutustu Suomen seksologisen seuran sivuilla auktorisointitietoihin.

Koulutuksen painopisteet:
- Seksologisen terapiatyön teoreettinen viitekehys
- Seksologisen terapiatyön käytännön menetelmät
- Ammattietiikka
- Palautetietoisen asiakastyön periaatteet
- Seksologisen terapiatyön harjoittelu
- Työnohjaus oman prosessin ja asiakastyön tueksi

Kouluttajat:

Tiina Vilponen, TM, seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi (NACS), palautetietoisen hoidon (FIT) kouluttaja, myötätuntokeskeinen terapeutti (APT), NLP Practitioner, terveysviestinnän koulutettu ammattilainen, Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS)

Anna Kolster-Weckström, KK, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), työnohjaaja (STOry), Rakentavan vuorovaikutuksen (NVC) ohjaaja, Ihminen tavattavissa -mentor, Uusi suunta -ohjaaja, Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS)

Maria Vihlman, YTL, tohtorikoulutettava, sosionomi (AMK), seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi (NACS), lyhytterapeutti, psykoterapiakoulutettava

Lisäksi vierailevia asiantuntijoita.

Arviointi: Hyväksytty/hylätty

Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää:

  • 80 % läsnäolo seminaareissa. Poissaolot seminaareista korvataan tehtävillä. Poissaolo seminaareihin sisältyvästä työnohjauksesta korvataan työnohjauksella.
  • Tehtävien ja harjoittelun hyväksytty suorittaminen.

Haku:

Ilmoittautumisen yhteyteen liitetään hakemus. Koulutukseen valitaan soveltuvimmat hakijat hakujärjestyksessä. Valinnassa huomioidaan hakijan koulutus, työkokemus ja motivaatio. Koulutukseen valinnasta/valitsematta jäämisestä ilmoitetaan koulutukseen hakeneille sähköpostitse.

Lisätietoja: Lisätiedot koulutuksesta ja opiskelijavalinnoista: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 363 2852

 

Koulutukselle on määritelty osaamistavoitteet, joiden pohjalta opiskelijan opintosuorituksen arviointi tapahtuu. Opiskelijan suostumuksella hänen suoritustietonsa voidaan tallentaa Oma opintopolun KOSKI-palveluun, joka on Opetushallituksen ylläpitämä tietovaranto. Tällöin koulutuksessa hankittu osaaminen on tunnistettavissa ja tunnustettavissa myöhemmissä opinnoissa tai työelämässä.

Koulutuksesta saa myös kirjallisen todistuksen.

Osaamistavoitteet sisältävä ohjelma lähetetään koulutukseen hyväksytyille ennen koulutuksen aloitusta.

 

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 28.05.2024

Lisätietoja

Hanna Laitvirta
Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8501
Jaa tämä artikkeli
Päivitetty: