placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Pelejä ja keksintöjä -digileiri

03.06.2024 05.06.2024


Koulutuksen kuvaus
Pelejä ja keksintöjä -kokonaisuus tarjoaa innostavan tutustumisen pelintekoon, keksintöjen tekemiseen ja tekoälyn hyödyntämiseen. Kolmen päivän työpajassa pääpaino on itse tekemisellä ja uuden oppimisella. 

Ajankohta
03.06.2024 05.06.2024
Osallistumismaksu
150 EUR
Kesto
3 päivää
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 17.05.2024
Paikka
Kotka
Kenelle sopii
8-12 -vuotiaille
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Työpajan ensimmäisenä päivänä tutustutaan pelien tekemiseen Scratch-ohjelmointiympäristössä ja päivän aikana toteutetaan oma toimiva minipeli. Peliin toteutetaan myös omat grafiikat ja äänet. Työpajan aikana oppii perusteet pelisuunnittelusta ja pelinteosta.

Työpajan toinen päivä koostuu oman keksinnön ideoinnista ja sen toteutuksesta ohjelmoimalla micro:bit (v2) -mikrokontrolleria. Micro:bit on pieni ohjelmoitava laite, joka sopii hyvin erilaisten keksintöjen aivoiksi. Laitteesta voi ohjelmoida vaikkapa viestilaitteen, valomittarin tai askellaskurin. Vain mielikuvitus on rajana. Osallistumismaksun yhteydessä maksettavalla lisämaksulla (23 euroa) keksinnön saa ottaa mukaansa työpajan jälkeen.

Kolmas päivä tutustuttaa tekoälyyn erilaisten lapsille suunnattujen palvelujen avulla ja päivän aikana rakennetaan oma tekoälyä käyttävä keksintö hyödyntäen Generation AI -hankkeen luokittelijaa.

Opettajana toimii digikouluttaja Jukka Lehtoranta, joka on taustaltaan luokanopettaja ja tietotekniikan aineenopettaja. Digitaitojen kehittäminen on keskeinen osa-alue kaikissa hänen koulutuksissaan. Ympäröivän yhteiskunnan digitalisaation hahmottaminen ja tärkeimpien taitojen merkityksen ymmärtäminen ovat Jukan vahvuuksia. 

Leiri on suunnattu  8-12 -vuotiaille ja leirille mahtuu mukaan 15 osallistujaa.

Leiripäivien aikataulu: klo 9-15
Päivän aikana pidetään lounas- ja välipalatauot, omat eväät mukaan!

Paikka: Kymenlaakson kesäyliopisto, Laivurinkatu 7, Kotka

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 17.05.2024

Lisätietoja

Soili Valtonen

Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8516

Jaa tämä artikkeli
Päivitetty: