Kielitietoisuus varhaiskasvatuksessa

4.2.2019 klo. 12:30 - 17:15
Datariina, Heikinkatu 7, Kotka

Kouluttaja: KT Jenni Alisaari, Turun yliopiston opettajankoulutuslaitos

Jenni Alisaari opettaa sekä opettajaksi opiskelevia että jo valmistuneita opettajia aiheenaan kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullinen opetus. Kielellisesti vastuullisessa opetuksessa otetaan muun muassa huomioon kielen ulottuvuudet koulukontekstissa sekä kielen ja kulttuurin yhteys identiteettiin. Lisäksi siinä tuetaan opiskelukielitaidon kehittymistä ja edistetään monikielisyyden käyttöä oppimisen resurssina. Kulttuurisesti vastuullinen opetus ottaa huomioon kulttuuristen identiteettien kaikki ulottuvuudet, kuten esimerkiksi etnisen taustan, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja sosioekonomisen taustan ja näiden yhteyden oppimiseen.

Alisaaren keskeisimmät tutkimusaiheet liittyvät kielitietoisuuteen, monikielisyyteen ja kielen oppimiseen. Hänen väitöskirjansa käsitteli suomen kielen oppimista laulaen, lauluja kuunnellen tai laulujen sanoituksia rytmikkäästi laulaen.

Tavoite: Tämä käytännönläheinen koulutus tarjoaa tietoa ja vinkkejä siihen, miten jokaisen lapsen kielenkehitystä tuetaan parhain mahdollisin tavoin varhaiskasvatuksen arjessa.

OHJELMA

klo 12.30–14.00 Mitä tarkoittaa kielitietoinen varhaiskasvatus ja miksi sitä tarvitaan?

klo 14.00–14.15 Tauko

klo 14.15–17.15 Kielitietoinen varhaiskasvatus käytännössä: Miten toimin kielitietoisena
kasvattajana varhaiskasvatuksen arjessa?           

Osallistumismaksu 150 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 21.1.2019 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot