Avoin Repin-instituutti: Muotokuvan perusteet

5.11.2018 - 23.11.2018
Kymenlaakson kesäyliopisto, Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen luokkatila, Keskuskatu 10, C-rappu, 3.krs, Kotka

Tule opiskelemaan yhdeksi tai useammaksi viikoksi!

Sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Repin-instituutin kuvataidekoulutukseen.  Avoin Repin-instituutti tarjoaa mahdollisuuden tutustua kuvataidekoulutuksen opetuksen sisältöön ja se sopii osallistujan yksilöllisen opetussuunnitelman laatimiseen.

Opintojakson sisältö: Sanotaan, että muotokuva on kuvataiteen kuningaslaji. Tekniikasta ja toteutustavasta riippumatta muotokuva puhuttelee katsojaa ja on ollut kautta aikojen yksi kuvataiteen kiinnostavimmista aiheista. Muotokuvan maalauksen perusteisiin kuuluu elävän mallin muotokuvamaalaus yhdellä värillä eli grisaile-tekniikalla tehty maalaus. Tämän tehtävän tavoitteena on oppia plastisen muodon kuvaaminen käyttäen valojen ja varjojen sävysuhteita. Tämä on maalauksen ja piirustuksen välitehtävä, johon kuuluu molempien tekniikoiden ominaisuudet. Kurssin kokonaisuuteen kuuluu myös kipsimallien piirustus.

Kurssin tavoitteet: Opiskella muotokuvan maalauksen perusteita. Opiskella sommittelua ja kolmiuloitteisen muodon piirtämistä ja maalausta. Oppia soveltamaan teoreettista tietoa käytäntöön. Suorittaa piirustustehtäviä mm. kipsimallien ja pääkallon piirustuksia.

Materiaalit: Maalaustehtävässä suositellaan käytettäväksi kahta väriä: luonnonumbra / poltettu umbra / ruskea mars ja valkoinen väri. Kangas: 40 x 50 cm, pensselin, maalausnesteet. Piirustustehtävä: piirustuslevy 45 x 60 cm ja 50 x 70 cm, liima, piirustuspaperi, luonnosmateriaalit, pehmeät ja kovat lyijykynät.

Opettajat: 5.11. - 9.11.2018 Amanuenssi Aleksandra Hintsala ja 12.11. - 23.11.2018 pedagogi Igor Baranov

Osallistumismaksu: 100-150 € / viikko

Lisätietoja: Aleksandra Hintsala puh: 040 595 5893, aleksandra.hintsala@kymenlaakso.fi

MAJOITUSTA KOTKASSA:

Kodikas kaksikerroksinen asunto  v. 1928 rakennetussa puutalossa, 2 h+ sauna 65 m2, os. Ilmarisenkatu 20, Kotka.
Lisätietoja: gsm: +358 44 5238177, e-mail: galleryninaart@gmail.com, http://staykotka.wixsite.com/suto4no

VILLA KATARIINA http://www.villakatariina.fi/

https://www.visitkotkahamina.fi/nae-ja-koe/majoitus

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 29.10.2018 mennessä.
Lisätietoja: Raija Hellekari
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: raija.hellekari@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot