Musa tuntuu! - Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki

9.4.2019 klo. 10:00 - 16:00
Kotka

”Toi musa kertoi varmaan syksystä. Siinä oli vähän sellainen haikea tunnelma. Ehkä vähän suruakin. Mutta ei kuitenkaan ihan oikeasti surullinen. Silleen vaan vähän. Ehkä vaan haikea, kaunis. Erilaisia värejä. Mä maalaisin sen isolla pensselillä hitaasti.”

Kouluttaja: Menetelmäkehittäjä ja musiikintekijä Minna Lappalainen

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville ammattilaisille, kuten erityisopettajille, puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille, musiikki- ja taidekasvattajille sekä seurakunnan tai muiden lasten parissa toimivien organisaatioiden perhe- ja lastenohjaajille. Koulutuksen materiaalia ja ideoita voi soveltaa kaikille eri ikäryhmille lapsista vanhuksiin.

SISÄLTÖ

Musiikki tuntuu sydämen tasolla ja välittää tunteita. Se luo silmiemme eteen kuvia, sanoja, värejä, mielikuvia, jopa kokonaisia tarinoita. Musiikki kutsuu tanssiin, liikkeeseen, lauluun ja soittoon sekä vie erilaisiin kuvallisiin tai tarinallisiin maailmoihin. Musiikki antaa siivet myös erilaisille kohtaamisille, vuorovaikutusleikeille ja jaetuille kokemuksille. Jokaisella on oikeus kokea musiikki omalla tavallaan, oikeaa tai väärää tapaa ei ole.
 
Koulutuksessa lähestytään erilaisia tunteita, tunnelmia ja maailmoja erilaisten vuorovaikutteisten musiikillisten harjoitteiden sekä erilaisten luovien työtapojen avulla. Koulutus antaa uusia musiikillisia työkaluja eri-ikäisten lapsiryhmien tunne- ja vuorovaikutustyöskentelyyn, ryhmäytymiseen, liikuntaan, musiikkitoimintaan ja luovaan ilmaisuun. Koulutuksen musiikilliset harjoitteet voivat toimia myös keskittymisharjoituksina sekä monenlaisen keskustelun ja yhteistoiminnan pohjana. Valmiiden musiikillisten materiaalien lisäksi luodaan improvisaatioidealla myös omia musiikillisia mielentiloja erilaisin soittimin ja äänimaisemin.
 
Musiikillisena matkatoverina koulutuksessa on mm. Laulaun uusi materiaali, joka on syntynyt musiikintekijä ja menetelmäkehittäjä Minna Lappalaisen sekä musiikintekijä ja pianopedagogi Riine Pajusaarin yhteistyönä. Materiaali on syntynyt niinikään vuorovaikutteisena prosessina improvisaation pohjalta. Musiikin lisäksi tunnetaitoja tuetaan myös mainioilla Pianotus-otuksen tunnekuvilla. (Materiaali ei sisälly kurssin hintaan.)
 
Osallistumismaksu 125 €.
           
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 26.3.2019 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot