Sukututkimuksen tekstitulkintoja ja lyhenteitä

1.10.2018 - 22.10.2018
Verkkokoulutus

Oletko harrastanut jo sukututkimusta vai oletko vielä vasta-alkaja? Sukututkimuksen yhtenä haasteena on arkistolähteiden tekstin tulkinta ja lyhenteiden ymmärtäminen. Papit ja kirjurit ovat käyttäneet oman aikansa tapaa kirjoittaa eikä merkintöjä ole tehty 2000-luvun sukututkijaa varten.

Lisätietoja tekstien tulkinnasta saat tältä verkkokurssilta, joka järjestetään yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.

Aikataulu: maanantaisin 1.10., 8.10., 15.10. ja 22.10.2018 klo 17.30-19.00 (8 t)

Kouluttaja: Sukututkimusopettaja Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

Sisältö

- Kurssilla tutustutaan mm. muutto-, sakotus-, ripitys- ja muihin merkintöihin, joita kirkonkirjoissa ja henkikirjoissa esiintyy.
- Käydään monien esimerkkien avulla läpi mitä "koukerot" ovat eri vuosisadoilla tarkoittaneet.
- Tutustutaan 1600-, 1700-, 1800- ja 1900-luvun teksteihin, joita sukututkija voi hyödyntää verkon välityksellä.
- Osallistujat saavat käyttöönsä myös Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen jäsentunnukset, jotka mahdollistavat lähteiden monipuolisen hyödyntämisen.
- Videotallenteen lisäksi osallistujat saavat paljon tietoa sisältävän pdf-muodossa olevan oppaan, johon on kerätty käytännön esimerkkejä tekstien tulkinnoista.

Koulutusta varten tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys ja kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen.

Osallistumismaksu 70 €.

Ilmoittautuminen on sitova.

 

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 24.9.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot