Vaikeat elämäntilanteet - apuna hyväksymisen taito ja itsemyötätunto

7.11.2018 - 21.11.2018
Verkkokoulutus

Aika: ke 7.11., ke 14.11. ja ke 21.11.2018 klo 18-19

Kohderyhmä: kaikki aiheesta kiinnostuneet

Kouluttaja: VTM Emilia Kujala

Emilia on käyttäytymisen muutoksen psykologiaan ja -interventioihin erikoistunut sosiaalipsykologi, mindfulness-kouluttaja, työhyvinvoinnin asiantuntija ja Tampereen yliopiston kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttiopiskelija. Hän on työskennellyt pitkään kouluttajana ja tutkijana mindfulnessin ja käyttäytymisen muutoksen psykologian parissa ja tekee käyttäytymisterapeuttista työtä yksilöiden ja ryhmien parissa erikoisalanaan tietoisuustaitoihin, myötätuntoon ja hyväksymiseen perustuvat psykoterapeuttiset menetelmät.

Tavoite:
- tutustua kokemuksellista harjoittelua, teorioita ja tutkimustietoa yhdistäen siihen, mitä hyväksymisen ja itsemyötätunnon taidot ovat ja miten niitä voisi soveltaa vaikeita elämäntilanteita kohdatessaan
- oppia taitoja vaikeiden tunteiden ja ajatusten kohtaamiseen rakentavalla tavalla

Sisältö

Elämä ei päästä meitä helpolla, vaan tulemme matkan varrella kohdanneeksi monenlaisia, joskus yllättäviäkin vastoinkäymisiä. Emme aina itsekään päästä itseämme helpolla, vaan saatamme lisätä kokemaamme kuormitusta piiskaamalla itseämme silloinkin, kun saattaisimme tarvita itsellämme jotakin muuta. Paitsi vastoinkäymiset, joskus myös myönteiset muutostilanteet elämässä katkaisevat tutun jatkuvuuden herättäen monenlaisia tunteita - epävarmuutta tulevasta, huolta selviytymisestä, surua luopumisesta.

Muutostilanteissa punnitaan taitomme kohdata tunteita ja ajatuksia rakentavalla tavalla. Onneksi näitä taitoja voi myös oppia ja vahvistaa. Kun harjoittelee kohtaamaan ajatuksiaan ja tunteitaan tietoisella ja hyväksyvällä tavalla ja kohtelemaan itseään myötätuntoisesti silloin kun kärsii, kasvattaa samalla psyykkistä joustavuutta, joka suojaa mm. uupumiselta ja masentumiselta vastoinkäymisten keskellä.

Koulutus koostuu kolmesta webinaarista:

ke 7.11. klo 18-19 Hyväksyminen ja itsemyötätunto mielenterveystaitoina
Hyväksyminen ja itsemyötätunto ovat taitoja, joita jokainen voi oppia. Ensimmäisessä webinaarissa tutustutaan teorian ja kokemuksellisen harjoittelun avulla siihen, mitä ne ovat ja mitä hyötyä niistä on vaikeissa elämäntilanteissa.

ke 14.11. klo 18-19 Joustavan mielen ydintaidot
Joustava mieli toimii kuin teflonpinta vaikeissa elämäntilanteissa. Toisessa webinaarissa tutustutaan siihen, mistä psyykkinen joustavuus syntyy ja miten sitä voi kasvattaa. Lisäksi harjoitellaan hyväksyvää havainnointia, ajatusten eriyttämistä ja näkökulman vaihtamista, taitoja, joiden avulla mieltään voi treenata joustavammaksi.

ke 21.11. klo 18-19 Sanoista tekoihin
Vaikka teoriatietoa tarvitaan, lopulta teot ovat asia, joka oloomme tuo helpotusta. Kolmannessa webinaarissa pohditaan, miten tietoista, hyväksyvää ja myötätuntoista toimintaa voi vahvistaa konkreettisilla teoilla.

Toteutus: Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Mitään erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan ja voit myös katsoa ja kuunnella ne jälkikäteen.

Osallistumismaksu 45 €.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.

Ilmoittautuminen on sitova.

 

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 29.10.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot