Mobiililaitteiden hyödyntäminen ikäihmisten parissa työskennellessä (1 op)

7.11.2018 - 12.12.2018
Verkkokoulutus

Oletko miettinyt miten hyödyntää mobiililaitteita työssäsi ikäihmisten kanssa? Onko työpaikallasi pohdinnassa mobiililaitteiden hankinta? Tai ehkä laitteet on jo hankittu, mutta niiden hyödyntämistä ei ole vielä suunniteltu. Miten sitten ottaa mobiililaitteet osaksi työn arkea?

Ikäihmisten ja vanhusten digitaitojen tukeminen on tulossa vahvemmin osaksi hoitotyötä, oletko sinä valmistautunut siihen? Ikäihmiset ovat halukkaita käyttämään teknologiaa ja kiinnostuneet oppimaan siitä enemmän. Tule verkkokurssille ottamaan mobiililaitteesi haltuun. Saat vinkkejä siitä, kuinka hyödyntää laitteita osana oman työn hallintaa sekä asiakastyössä.


Aikataulu:
ke 7.11., ke 14.11., ke 21.11., ke 28.11., ke 5.12. ja ke 12.12.2018 klo 15.30-17.00

Kohderyhmä: Ikäihmisten kanssa työskentelevät sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset (lähihoitajat, sairaanhoitajat, geronomit, vapaa-ajanohjaajat, toimintaterapeutit, kuntoutusohjaajat, fysioterapeutit, puheterapeutit, sosionomit) ja opiskelijat sekä vapaaehtoistyöntekijät, vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit, järjestötyöntekijät, kirjastonhoitajat ja informaatikot sekä kaikki muut aiheesta kiinnostuneet.

Kouluttajat: Toimintaterapeutti Riikka Marttinen ja verkkopedagogi, FM Ida-Maria Tanhua

Tavoite: Saat kurssin myötä työvälineitä hyödyntää mobiililaitteita ikäihmisten kanssa työskennellessä. Kurssin aikana tutustut sekä älypuhelimella että tablet-laitteilla käytettäviin maksuttomiin ja maksullisiin sovelluksiin sekä lisälaitteisiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Lisäksi saat konkreettisia ohjeita ja vinkkejä siitä, kuinka voit käyttää sovelluksia esimerkiksi kuntoutuksessa, hoivatyössä ja ikäihmisten vapaaehtoistoiminnassa. Kurssin aikana saat myös valmiuksia tukea ikäihmisten ja vanhusten aktiivista ja turvallista älylaitteiden ja sosiaalisen median käyttöä.

Toteutus: Koulutukseen osallistutaan verkossa, eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys ja kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamis-ta. Verkkoluennot tallennetaan, joten voit katsoa ne myös jälkikäteen.

Suoritustapa: Halutessasi kurssista suoritusmerkinnän (1 op) kirjoita 2 sivun mittainen oppimispäiväkirja, jossa reflektoit oppimaasi kuvaamalla omaan työhösi soveltaen niitä oivalluksia / löytöjä, joita teit tämän koulutuksen aikana.

SISÄLTÖ

Webinaari 1: Johdatus: Mobiililaitteet ja ikäihmiset. Kurssin esittely. Mobiililaitteet ammattilaisen työvälineenä. Mitä mobiililaitteita voi hyödyntää työssä? Ikäihmisten suhtautuminen mobiililaitteisiin. Ikäihmisten mobiiliteknologian käyttö.

Webinaari 2: Toiminnalliset sovellukset Kuinka hyödyntää toimintaa tukevia ja edistäviä sovelluksia? Liikuntaa ja hyvinvointia mittaavat ja edistävät sovellukset. Toimintaan motivoivat sovellukset, esim. Seppo.io, Motion Sports, Pokemon Go.

Webinaari 3: Musiikkisovellukset Kuinka hyödyntää musiikkisovelluksia? Erilaisia musiikkisovelluksia musiikin kuuntelemiseen ja tuottamiseen. Esimerkiksi Mubik, Hilma, Garage Band. Lisälaitteita, joiden avulla nauttia, kokea ja tehdä musiikkia, esim. Taikofon, Humu, Skoog.

Webinaari 4: Ikäihmisten mobiilipelaaminen Ikäihmisten ajatuksia digitaalisesta pelaamisesta. Kuinka hyödyntää digitaalisia pelejä ikäihmisten kanssa? Ikäihmisille soveltuvia mobiilipelejä, esim. Älypää, Impulssi, Aivoterveydeksi, Candy Crash Saga.

Webinaari 5: Mobiililaitteet apuvälineenä Millaisia hyöty- ja apuvälinesovelluksia on olemassa? Miten sovellusten avulla voi ylläpitää omatoimisuutta ja itsenäisyyttä? Kuulo-, näkö-, liikunta- ja puhevammaiselle hyödylliset sovellukset ja asetukset. Hyödyllisiä sovelluksia: Arjen hyötysovellukset, kommunikointisovellukset, käyttöä helpottavat sovellukset.

Webinaari 6: Ikäihmisten mediataitojen kehittäminen osana ammattilaisen työtä Miksi ikäihmisiä pitäisi mediakasvattaa? Oma mediasuhde ja mediakasvattajuus? Mistä apua aikuisen ja ikäihmisen mediakasvatukseen?

Koulutus järjestetään yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.

Osallistumismaksu 90 €.

Ilmoittautuminen on sitova.
 

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 31.10.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot