Aarresankarit - ryhmä toimivaksi

16.11.2018 klo. 13:00 - 16:00
Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, Kuusankoski

Mitä teen, jos kaveri on harmissaan jostain? Voinko ottaa toisen omaisuutta lupaa kysymättä? Miten pyydän kaveria mukaan leikkiin?

Sanna Leena Saarisen uudessa koulutuksessa paneudutaan yhdessä toimimisen taitoihin.

Sanna Leena on pidetty kouluttaja, joka on työskennellyt mm. lastentarhanopettajana päivähoitoyksikössä, jossa käytetään moniaistillista työotetta, sekä toiminut varhaisiän musiikkikasvattajana. Hän ohjaa myös lasten tanssi- ja rytmiryhmiä.

Koulutuksen sisältö

Vasu painottaa sitä, että lapsen oppiminen tapahtuu yhteisössä ja vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Lapsen kyky toimia osana ryhmäänsä vaikuttaa siihen, miten paljon hänellä on irrottaa potentiaaliaan muuhun oppimiseen. Siksi on tärkeää, että ryhmän toimintaan ja yksittäisen lapsen siinä pärjäämiseen kiinnitetään huomiota.

Koulutuksen alun teoriaosuudessa käydään läpi mm. vuorovaikutustaitoja, sosiaalisuuden taitoja ja osallisuuden kokemuksia uuteen Vasuun ja varhaiskasvatuslakiin peilaten. Tämän jälkeen alkaa toiminnallinen osuus, jossa tehdään ryhmässä toimimisen taitojen kehittämiseen keskittyviä harjoituksia Aistiseikkailu-menetelmällä itse kokeillen. Matkan varrella Höllö Pöllö, Rolle Robotti, Maisa Menninkäinen ja muut hauskat hahmot auttavat yhteistyötaitojen parantamisessa. Luvassa on innostavia ja oivaltavia harjoituksia niin yksilö-, pari kuin ryhmätyöskentelynä.       

Koulutuksessa harjoitellaan mm. näitä teemoja:       
• Toisten huomioon ottaminen ja kunnioittaminen
• Erilaisuuden hyväksyminen
• Leikkeihin mukaan liittyminen
• Ristiriitatilanteiden ratkaiseminen
• Jakaminen ja yhteistyö toisten lasten kanssa                 
• Oman mielipiteen ilmaiseminen                    

Aistiseikkailu-menetelmän lähtökohtana on lapsen luova ja moniaistinen toiminta. Monipuoliset tehtävät tukevat lapselle tärkeitä toimintatapoja: leikkiä, liikkumista, taiteellisia kokemuksia, itseilmaisua sekä kiinnostavien asioiden ja ilmiöiden tutkimista.

Osallistumismaksu 70 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 2.11.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot