Luonto- ja eläinavusteinen toiminta asiakastyössä

16.3.2018 klo. 10:00 - 16:00
Kouvola

Kohderyhmä: sosiaali ja terveysalalla asiakastyötä tekevät, kuten esim. erityislasten, vammaisten, mielenterveyskuntoutujien, päihdekuntoutuksen tai lastensuojelun parissa työskentelevät sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet

Kouluttaja: Marijo Honkonen, Green Care -yrittäjä, kouluttaja ja sosiaalipedaogisen hevostoiminnan ohjaaja (SPHT)   

Tutkimuksissa on todettu, että jo pelkkä eläimen läsnäolo voi saada aikaan ihmisessä rauhoittavia vaikutuksia. Eläimen kosketus ja läheisyys tuovat lohtua ja tukea. Sosiaalipalveluissa ja sosiaalisessa kuntoutuksessa luonnon voimavaroja voidaan käyttää monella tavalla toiminnan tukena. Luonto- ja eläinavusteisia menetelmiä voidaankin käyttää terapian ja kuntoutuksen tarpeisiin. 

Päivän aikana tutustumme luonto- ja eläinavusteiseen toimintaan ja erilaisiin toimintamenetelmiin, Green Care –toimintaympäristöihin, asiakasryhmiin sekä luonnon ja eläinten hyvinvointivaikutuksiin. Painopisteenä koulutuspäivässä on eläinavusteisuus.

Kouluttaja Marijo Honkonen kertoo myös omasta eläinavusteisesta toiminnastaan mm. kehitysvamma-alan asiakkaiden parissa.  Tämä koulutuspäivä toimii johdantona aiheeseen, eikä sisällä käytännön harjoittelua. Mikäli osallistujilla on kiinnostusta järjestetään myöhemmin syventävä koulutuspäivä aiheesta.

Lisätietoja

Osallistumismaksu: 110 €

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista   veloitamme puolet maksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 14.3.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot