Laulupiirtäminen varhaisen vuorovaikutuksen ja erityislasten tukena

23.11.2018 klo. 09:30 - 16:00
Kotka

Laulupiirtämisen erityiskurssi syventyy laulupiirtämisen menetelmän käyttöön erityistä tukea tarvitsevien lasten ja vuorovaikutuksen haasteiden näkökulmasta.

Koulutuksen ennakkovaatimuksena on laulupiirtämisen perusteet -kurssin suorittaminen.

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu erityisesti puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville varhaiskasvattajille ja opettajille. Koulutus antaa hyviä toiminnallisia ideoita ja vinkkejä myös erityislapsen vanhemmalle. Koulutuksen painopiste on vuorovaikutuksen ja kommunikaation tukemisessa.

Kouluttajat: Puheterapeutti Liisi Kuoppala ja menetelmän kehittäjä Minna Lappalainen

Tavoite ja sisältö:

Koulutuksessa perehdytään monipuolisesti erilaisiin erityislasta tukeviin laulupiirtämisen apuvälineisiin, opitaan uusia, oppimisen erityistarpeisiin kehitettyjä piirtämislauluja ja harjoitteita sekä toteutetaan harjoitteita osana vuorovaikutusharjoittelua ja toiminnallista tuokioprosessia.

Koulutus antaa laulupiirtämisideoita varhaiseen vuorovaikutukseen (esim. jaetun tarkkaavaisuuden tukemiseen, vuorotteluun ja jäljittelyyn), kielellisen kehityksen tueksi (ymmärtämiseen, puheen tuottoon, äänneharjoitteluun, nimeämiseen ja kerrontaan), korvaavien kommunikaatiokeinojen harjoitteluun sekä motoriikkaan ja kädentaitoihin. Koulutuksen harjoitteet ja työtavat painottuvat yhden lapsen tai pienryhmän kanssa työskentelyyn, mutta ideoita voi soveltaa hyvin myös isommille ryhmille.

Koulutuksen tavoitteena on toimia osallistujille myös menetelmän käyttäjien käyttökokemusten, ajatusten ja näkökulmien vaihdon foorumina.

Osallistumismaksu 150 €.

Ilmoittaututuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 16.11.2018 mennessä.
Lisätietoja: Raija Hellekari
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: raija.hellekari@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot