Kuun vaikutukset kansanperinteen mukaan

17.2.2018 klo. 12:00 - 17:00
Kymenlaakson kesäyliopiston koulutustila, Kouvolankatu 24, Kouvola

Miksi joulukuusen neulaset joskus varisevat, miten mummon leipätaikina nousi paremmin tai vaarin saunavihta oli parempi? Kurssipäivän aikana opit mitä vanha kansa tiesi kuun vaikutuksista eri töiden tekemiseen ja miten voit hyödyntää tätä perinnetietoa nykypäivänä.

Luonnon rytmi, jossa tuore ja kuiva aika vaihtelevat, seuraa Kuun vaiheita, ja oli siksi entisajan ihmiselle helposti havaittavissa suoraan luonnosta, mutta erityisesti kuun asennosta taivaalla. Nousevan kuun eli kasvavan kuun aikana moni työ tuotti paljon paremman tuloksen kuin laskevan eli vähenevän kuun aikaan. Tästä on peräisin sananlaskumme: "Odottaa kuin Kuuta nousevaa". Väärään aikaan tehden kun tulosta ei syntynyt.

Kouluttaja: Anne Pöyhönen, Yläkuu

Lisätietoja kouluttajasta

Kohderyhmä: Kaikki kuun vaiheista ja sen vaikutuksista kiinnostuneet. Sopii asiaan vasta tutustuville sekä jo hieman perehtyneille.

Sisältö: Suomalaisen kansanperinteen mukaisesti kuun merkitys, eri kuunvaiheiden nimitykset ja miten kuun vaiheet vaikuttavat eri töiden tekemiseen.

Aihealueet:
1. Puutarhan ja peltokasvien hoito kuunkierron mukaan.
2. Puiden kasvatus, kaatoajat ja rakentamisen ajoittaminen.
3. Terveyden hoito, yrttien keruu, saunavastan teko

Osallistumismaksu: 30 €

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet maksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 12.2.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot