placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Mannerheimin Puolan vuodet

29.10.2024 29.10.2024


Koulutuksen kuvaus
Mannerheimin Puolan suhteet ovat sangen vähäisessä määrin Mannerheimin tuntijoidenkaan tiedossa. Niistä on vain lyhyitä merkintöjä eri teoksissa, joita Mannerheimista on kirjoitettu satoja.

Ajankohta
29.10.2024 29.10.2024
Osallistumismaksu
10 EUR
Kesto
klo 12.30-14.30
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 15.10.2024
Paikka
Kotka
Kenelle sopii
Kaikille asiasta kiinnostuneille
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Aika ja paikka: tiistai 29.10.2024 klo 12.30-14.30, Kymenlaakson kesäyliopisto, Laivurinkatu 7, Kotka

Luennoitsija: tietokirjailija Jukka Soisalon-Soininen

Mannerheimin Puolan suhteet ovat sangen vähäisessä määrin Mannerheimin tuntijoidenkaan tiedossa. Niistä on vain lyhyitä merkintöjä eri teoksissa, joita Mannerheimista on kirjoitettu satoja.

Muistelmissaan Mannerheim kirjoittaa seitsemästä Puolan vuodestaan, joiden hän kertoo olleen hänen elämänsä parhaat. Valmistuttuaan v.1899 Pietarin ratsuväenkoulusta Mannerheim määrättiin 15. Aleksandran rakuunarykmenttiin Kaliszin kaupunkiin Saksan rajalle. Mannerheim kirjoittaa Muistelmissaan: ”Minulla ei ollut mitään sitä vastaan, että sijoituspaikakseni tuli Puola, jonne minun myöhemminkin oli aina hauska palata. Mitä enemmän tutustuin puolalaisiin, sitä paremmin ymmärsin heitä ja viihdyin heidän parissaan.”

Jukka Soisalon-Soininen on toimittanut puolisonsa Annan kanssa kirjan Mannerheim – Puolan vuodet. Teos sisältää lukuisia ennen näkemättömiä dokumentteja ja valokuvia Mannerheimin Puola-yhteyksistä. Lukuisat asiantuntijoiden artikkelit antavat taustaa myös Puolan ja Suomen yhteyksille ja diplomaattisuhteille. Luento pohjautuu sekä kyseiseen teokseen että luennoitsijan laajempaan perehtyneisyyteen sekä Puolaan että Mannerheimin elämään. Jukka Soisalon-Soininen on luennoinut eri puolilla Suomea ja Puolaa, jossa teoksen puolannos ilmestyi vuosi sitten.

Osallistumismaksu 10 eur/osallistuja, sis. kahvi/tee, maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Artikkelin kuvalähde: SA-kuva

Tämän harvinaisen kuvan hymyilevästä Mannerheimista J. Soisalon-Soininen toimitti  yli kymmenen muun löytyneen kuvan myötä kreivitär, taiteilija Inka Zamoyskalle. Hän maalasi niiden pohjalta "hymyilevän Mannerheimin" muotokuvan. Inkan isä oli II maailmansodan aikana selvinnyt hengissä Dachaun keskitysleiriltä Mannerheimin puututtua hänen asiaansa. Muotokuva on julkaistu teoksessa Inka Zamoyskan artikkelin yhteydessä.

Kymenlaakson kesäyliopisto järjestää kaksi samansisältöistä luentoa, toinen Kotkassa ja toinen Kouvolassa.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

 

 

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 15.10.2024

Lisätietoja

Soili Valtonen

Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8516

Jaa tämä artikkeli
Päivitetty: