placer

Saavutettavuus-avustimet


Kestävä keittiö - hyvinvointia keholle, mielelle ja ympäristölle -webinaarisarja

  • 14.09.2023
  • 23.11.2023


Koulutuksen kuvaus
Ikääntyneiden ruokasuosituksiin perustuvat luennot järjestetään yhdessä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kanssa. Ravitsemuksen huippuasiantuntijat tarjoavat painavaa asiaa ravitsemuksesta kevyessä 30 minuutin paketissa. Tule mukaan langoille tai katso tallenteena.

Ajankohta
  • 14.09.2023
  • 23.11.2023
Osallistumismaksu
maksuton EUR
Kesto
klo 17.00 - 17.30
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 13.11.2023
Paikka
Verkkokoulutus
Kenelle sopii
Kaikille terveyttä edistävästä ja kestävästä syömisestä kiinnostuneille, luennot perustuvat ikääntyneiden ruokasuosituksiin
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Kesäyliopistot eri maakunnissa tarjoavat yhteistyössä kaikille kiinnostuneille maksuttoman verkossa toteutettavan luentosarjan ikääntyvien terveyttä edistävästä ravitsemuksesta.

Yhdellä ilmoittautumisella saat osallistumislinkin koko sarjaan ja sen tallenteisiin. Jos webinaarisarja on ehtinyt alkaa, saat linkin tuleville luennoille sekä tallennelinkit.

Luentojen aikataulu ja sisältö

torstai 14.9.2023 klo 17-17.30
Hyvä paha rasva! Miten käsitys rasvasta on muuttunut vuosikymmenten varrella
Timo Strandberg, Professori emeritus, Helsingin ja Oulun yliopistot, HUS, Sisätaudit ja kuntoutus 

torstai 5.10.2023 klo 17-17.30
Liikkuminen ja ravinto – tehokas pari toimintakyvyn ylläpitämiseen 
Satu Jyväkorpi, Erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta

torstai 2.11.2023 klo 17-17.30
Ruokamuutos pulavuosista nykypäivään – kokemukset kestäviin ratkaisuihin 
Kaija Rautavirta, Elintarviketieteiden tohtori (ETT)

torstai 23.11.2023 klo 17-17.30 
Viisi osa-aluetta aivoterveyden ylläpitämisessä - Finger-toimintamalli
Tiia Ngandu LT, dosentti, tutkimuspäällikkö Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

FINGER-tutkimus osoitti, että kun ikääntyneet muuttavat elintapojaan terveellisemmiksi, heidän muisti- ja ajattelutoimintonsa säilyvät ja riski muistihäiriöihin pienenee. Elintapaneuvonnan kohdistaminen muistisairauden riskissä oleville henkilöille perusterveydenhuollossa onkin tärkeä ikääntyvien toimintakykyä ylläpitävä ja parantava toimenpide.

THL on laatinut tulosten pohjalta toimintamallin, jonka avulla terveydenhuollon toimijat voivat luoda muistisairauden ehkäisyn toimenpiteitä. Malliin kuuluu muistisairauden riskissä olevien tunnistaminen ja muistitoimintojen säilymisen tukeminen monipuolisella elintapaohjelmalla. Toimintamalli sisältää muistisairauden riskitestin.

Lataa tästä käyttöösi THL:n julkaisu Finger-toimintamallista.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 13.11.2023

Lisätietoja

Soili Valtonen

Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8516

Jaa tämä artikkeli
Päivitetty:
Yhteystiedot
Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516


Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501


Copyright © 2023 Kymenlaakson kesäyliopisto