placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

TRE®-stressinpurkuliikkeet -etäoppimisen kurssi

20.05.2024 30.09.2024


Koulutuksen kuvaus
TRE-menetelmä (Trauma Releasing Exercises) on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Palautumisrefleksi aktivoituu harjoituksessa lonkankoukistajista ja hakeutuu harjoittelutoistojen myötä kehon eri kireyksiin. Elimistö purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaansa. 

Ajankohta
20.05.2024 30.09.2024
Osallistumismaksu
65 EUR
Kesto
Keskimääräinen kesto on 10 päivää, voit suorittaa kurssin omaan tahtiin
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 31.08.2024
Paikka
Verkkokoulutus
Kenelle sopii
Kurssi sopii henkilökohtaiseen palautumiseen ja hyvinvointiin sekä yleiseen työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Kurssi on etäoppimisen kurssi, jonka voit tehdä oman aikataulusi mukaan nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla.

TRE-kesäkurssi on voimassa 20.5.-31.8.2024 ilmoittautuville ja linkki toimii koko kesän, aina syyskuun loppuun asti!

Kouluttaja: Satu Pusa, Certified & Advanced TRE Provider, stressinpurkukouluttaja, psyykkinen valmentaja 

Kenelle sopii?

Kurssi sopii henkilökohtaiseen palautumiseen ja hyvinvointiin sekä yleiseen työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon, esimerkiksi:

 • Pitkittyneen stressin kuormittamat
 • Hyvät jännittäjät
 • Yliherkkyydestä kärsivät
 • Istumatyön tekijät tai kun työasennot ovat staattisia
 • Lihaskireyksiä, jäykkyyttä, joustamattomuutta ja kipua kokevat
 • Kun liikunta on vähäistä tai rajoittunutta
 • Aktiivisesti liikkuvat, aktiivi- ja kilpaurheilijat
 • Vammoista toipumisen jälkeinen kehonhuolto
 • Fyysisen työn tekijät
 • Kun työ on henkisesti kuormittavaa
 • Elämänvaiheen tai -tilanteiden rasittamat
 • Ihmissuhdetyötä tekevät

TRE-harjoittelu ei sovi jos

 • on vakavasti sairas tai elimistö on toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta tai sairastaa epilepsiaa.
 • kyky itsesäätelyyn on rajoittunut, esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden sairaudet. Kyky itsenäiseen harjoitteluun voi olla rajoittunut vakavan traumataustan, voimakkaan ahdistuneisuuden ja vaikean masennuksen oireissa.

Harjoittelusta on hyvä pitää taukoa raskauden aikana sekä vammoista ja sairauksista toipumisen aikana. Tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on tutustua menetelmään ja löytää itsellesi soveltuva tapa tehdä stressipurkuharjoitusta. Olemme hyvin erilaisia siinä, mistä ja miten stressaannumme ja erilaisia myös siinä, millä tavalla sovellettuna harjoitus toimii itse kullekin parhaiten. TRE- harjoittelu rentouttaa ja edistää toipumista jännitystiloista ja heijastuu vointiisi monin myönteisin tavoin. 
 
Harjoitus sopii laajasti moneen – stressin, kuormituksen ja henkisen jännittyneisyyden purkamiseen sekä kehollisista kireyksistä ja jännityksistä palautumiseen. Kurssilla opit käynnistämään ja säätelemään palautumistärinääsi niin, että palaudut ja etenet TRE-harjoittelussasi turvallisesti ja itsellesi sopivaan, omaan tahtiin. 

Kurssin sisältö

Kurssin sisältö koostuu TRE-kurssin aineistosta, ohjatuista videoista ja äänitteistä. Pääset harjoittelemaan ajasta ja paikasta riippumatta, mistä päin maailmaa vain, omaa aikatauluasi noudattaen. 

 • Kurssi on tarkoitettu TRE-stressinpurkuliikkeiden oppimiseksi ja itsenäisen TRE-harjoittelun aloittamiseksi. Kurssi ei sisällä yhdessä muiden kanssa tehtäviä harjoituksia, vaan voit edetä oman aikataulusi mukaan, harjoitukset on kuvattu opetusvideoille.
 • Kurssi koostuu johdannosta, kolmesta kahden oppitunnin pituisesta jaksosta sekä oheisaineistosta. Kuhunkin kolmeen oppituntijaksoon sisältyy käytännön TRE-harjoitus. Kurssin opiskeluun suunniteltu aika on 10 päivää, mutta voit käydä sen läpi nopeasti (esimerkiksi kertaajat) tai hitaasti (jos on tarve pitää taukoa harjoitusten välissä).
 • Sinulla on mahdollisuus olla yhteydessä opettajaan. Kurssin ei ole tarkoitus korvata lähikurssia, jossa TRE-ohjaaja on koko kurssin ajan paikan päällä ohjaamassa.
 • TRE- harjoitteluosioissa tehdään kevyt lämmittelyliikesarja ja ollaan kehollisesti asennoissa, jotka edellyttävät terveydentilaa, joka sallii kevyen liikunnan harrastamisen. Kurssiaineistosta löydät ehdotuksia soveltaa liikkeitä, jos jokin liike ei kehollesi sovi.
 • TRE-harjoittelu on itsehoitomenetelmä stressin ja jännittyneisyyden purkamiseen. Itsesäätely TRE-harjoittelua oppiessa on keskeisessä roolissa. Kehon purkaessa jännitteitä joillakin myös tunteet voivat aktivoitua. On tärkeää, että tunnet olosi kurssin ajan ja sen jälkeisessäkin harjoittelussasi juurtuneeksi ja olosi vakaaksi ja turvalliseksi.
 • Kurssille osallistuminen ei anna valmiuksia tai oikeuksia opettaa tai ohjata TRE-menetelmää kenellekään muulle.

Osallistumismaksu 65 € sisältää TRE-etäoppimisen kurssin kirjallisen, videoidun ja äänitetyn materiaalin opiskeluoikeuden sekä tarvittaessa opettajan kurssinaikaisen etätuen kurssilaisen TRE-harjoittelun lisäohjeistamiseksi.   

Huom. Kurssin aineisto on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöösi, eikä aineistoa tai osia siitä saa luovuttaa eteenpäin. 

Ilmoittaudu kurssille ja maksa ilmoittautuessasi osallistumismaksu 65 € verkkopankin kautta. Tämän jälkeen saat kurssin linkin ja pääset harjoittelemaan! 

TRE-kesäkurssi voimassa 20.5.-31.8.2024 ilmoittautuneille - osallistumislinkki toimii ja opiskeluaikaa on koko kesä, aina syyskuun loppuun asti.

Ilmoittautuminen on sitova - maksua ei palauteta.

Jos olet kiinnostunut tutustumaan TRE-menetelmään lisää, meillä on syksyllä kaksi lähikurssia:
ke 9.10.2024 Kotkassa ja ma 25.11.2024 Kouvolassa. Lähikurssilla voit syventää harjoitteluasi ja kerrata oppimaasi opettajan kanssa.

Lue YLEn artikkeli toimittajasta, joka opetteli tärisemään toipuakseen loppuunpalamisesta.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 31.08.2024

Lisätietoja

Soili Valtonen

Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8516

Jaa tämä artikkeli
Päivitetty: