placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

TRE®-stressinpurkuliikkeet: syväjännityksistä vapaaksi

09.10.2024 09.10.2024


Koulutuksen kuvaus
TRE (Tension/Stress Releasing Exercises) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen palautumiskykyyn. Helppojen fyysisten liikkeiden sarja aktivoi kehon luontaisen rentoutumisreaktion (tärinän/värinän) ja harjoittelu purkaa lihaksiston ja autonomisen hermoston ylijännitystiloja.

Ajankohta
09.10.2024 09.10.2024
Osallistumismaksu
135 EUR
Kesto
4 oppituntia klo 12.15-15.45 ja 3 h etäharjoitteina
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 25.09.2024
Paikka
Kotka
Kenelle sopii
Kurssi soveltuu kaikille ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa tai vaatii muutoin valppauden ja palautumisen vaihtelua, jännityksen hallintaa, esiintymistä, stressin purkua jne. sekä yleisesti työhyvinvointikurssiksi, urheilijoille, opiskelijoille ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Palautumistärinä pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille ominaiseen kykyyn purkaa stressihormonia ja palautua ylikuormituksesta vapinarefleksin kautta. Harjoittelu tehostaa stressistä palautumista, rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia sekä vaikuttaa aivoihin lisäämällä levollisuutta, kehotietoisuutta ja vahvistamalla kykyä olla läsnä. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli.

Aika ja paikka: keskiviikko 9.10.2024 klo 12.15-15.45, Kymenlaakson kesäyliopisto, Laivurinkatu 7, Kotka

Kouluttaja: Satu Pusa, Certified & Advanced TRE® Provider, NLP Master Coach, NLP Trainer, Rentoutusohjaaja SHY

Tavoite 

Kurssilla opit TRE-liikkeet ja saat valmiuksia käsitellä mm. työstressiäsi tai jännitystilojasi voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla, tutustut omaan tapaasi palautua stressistä ja opit purkamaan jännitystä ja stressiä tarvittaessa.

Sisältö 

Kurssilla opit:

  • TRE-stressinpurkuliikkeet itsellesi sovellettuna
  • stressireaktioiden synty ja purkaminen/palautuminen
  • ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoitteluun ja itsesäätelyyn (ei menetelmän ohjaamiseksi muille)
  • kurssin jälkeisen itsenäisen harjoittelun etätukimahdollisuus.

Kurssiin sisältyvät omat harjoitukset (3 tuntia) tehdään itsenäisesti kurssin jälkeisillä viikoilla. Omiin (vapaaehtoisiin) harjoituksiin liittyvät kysymykset voi käsitellä opettajan kanssa tarpeen mukaan noin kahden viikon sisällä kurssista.

TRE on kehon liikkeistä koostuva, helposti omaksuttava stressin itsepurkumenetelmä. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa, normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila riittää. Harjoitussarjaa voidaan soveltaa yksilöllisesti mm. kehon liike- tai kipurajoitteiden vuoksi. Harjoituksia ei suositella aloitettavaksi välittömästi leikkauksesta tai vakavasta sairaudesta toipumisen tai raskauden aikana, tarvittaessa varmista harjoittelun soveltuvuus lääkäriltäsi tai ole etukäteen yhteydessä kouluttajaan.

Pitkäaikainen, elimistöä kuormittava stressi pitää yllä uuvuttavaa taistele–pakene–jähmety -kierrettä, joka pitää meitä hälytystilassa. Korostunut ylivalppaus häiritsee lukuisin tavoin hermojärjestelmäämme aktivoiden jännitystä, sairauksia, yliherkistymistä ja ylireagointia. TRE käynnistää elimistössäsi luontaisen palautumisprosessin lempeästi ja hämmästyttävän yksinkertaisesti. Kurssilla etenemme ekologisesti, kehoasi kuunnellen.

Lisätietoja

Ota mukaan jumppa-alusta, pieni päänalunen sekä vesipullo. Pukeudu rennosti ja joustavasti. Varaa mukaan myös neule tms., rentouduttuasi lattialla olo voi tuntua vilpoisalta!

Jos olet kiinnostunut tutustumaan TRE-menetelmään jo etukäteen, meillä on TRE®-stressinpurkuliikkeet -etäoppimisen kesäkurssi käynnissä. Kurssille on jatkuva ilmoittautuminen ja ilmoittautuminen on avoinna 31.8.2024 asti. Voit tehdä kurssin oman aikataulusi mukaan nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla. Lähikurssilla voit syventää harjoitteluasi ja kerrata oppimaasi opettajan kanssa.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 25.09.2024

Lisätietoja

Soili Valtonen

Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8516

Jaa tämä artikkeli
Päivitetty: