placer

Saavutettavuus-avustimet


Ruma taide -kurssipäivä

  • 20.04.2024
  • 20.04.2024


Koulutuksen kuvaus
Ruman taiteen kurssipäivä on vastavoimaa suorittamiselle ja on taiteen tuomista lähelle. Opettaja Johanna Wahlbeckin mukaan kuvataiteellinen ilmaisu kuuluu kaikille, ei vain niille jotka kokevat ”osaavansa”. Tässä kurssipäivässä ei tarvitse "osata" yhtään mitään ja taustasi voi olla millainen tahansa. Ruman taiteen kurssilla laitetaan aivot narikkaan ja ollaan epätäydellisyyden äärellä. Päivästä tulee rento ja mielenkiintoinen sekä tietysti luova.

Ajankohta
  • 20.04.2024
  • 20.04.2024
Osallistumismaksu
195 EUR
Kesto
klo 10.45 - 15.45
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 05.04.2024
Paikka
Kotka
Kenelle sopii
Kaikille kiinnostuneille. Tässä kurssipäivässä ei tarvitse "osata" yhtään mitään ja taustasi voi olla millainen tahansa.
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Mitä Ruman taiteen kurssi tarkoittaa?

Päivän aikana tehdään rumaa taidetta ja tulkitaan rumaa taidetta, eikä pelkästään omia tuotoksia. Osallistujat voivat halutessaan tuoda mukanaan jonkin taideteoskuvan tai pari, koska Ruman taiteen kurssipäivän aikana myös tutkitaan yhdessä opettajan kanssa kuvia rumina koetuista taideteoksista. Aiemmat osallistujat suosittelevat todella tuomaan jotakin tällaista materiaalia mukaan! Teokset voivat olla minkälaisia tahansa ja kuvat voi tuoda mukanaan joko printteinä tai näyttää ruudulta, tai sitten kuvailla, vaikka ihan lyhyestikin. Opettaja tuo joka tapauksessa itse esimerkkejä niin sanotuista rumista taideteoksista ja lupaa analysoida varsinkin omat esimerkkinsä perusteellisesti, mahdollisesti hauskastikin.

Taideteoreetikot ovat erityisesti lähivuosikymmeninä kaataneet korkean ja matalan taiteen raja-aitoja, mutta nyt Ruman taiteen kurssilla ne kaadetaan karnevalistisesti rumalla näkökulmalla, joka voi jopa olla joidenkin nykytaideteosten päämäärä. 

Mutta mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Ilmoittaudu mukaan ja pian tiedät mitä on ruma taide!

Opettaja Johanna Wahlbeck on taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti, työnohjaaja, yrittäjä ja taidekasvatuksen tohtorikoulutettava, joka on kehittänyt asiantuntijuutensa pohjalta erilaisia koulutuskokonaisuuksia, kuten Ruma taide. Lue lisää: Oivallamme.fi/opi

Palaute-esimerkki vastaavaan Johannan vetämään päivään osallistuneelta:

"Kiitos kivasta päivästä! Ainoa vika oli, että tämä oli vain yksi päivä, aiheesta voisi pitää leirin!"

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 05.04.2024

Lisätietoja

Soili Valtonen

Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8516

Jaa tämä artikkeli
Päivitetty:
Yhteystiedot
Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516


Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501


Copyright © 2023 Kymenlaakson kesäyliopisto