Vastuullinen ihmisten johtaminen

  • Ajankohta: 25.03.2021 - 06.05.2021
  • Koulutuspaikka: Kymenlaakson kesäyliopisto, verkkokoulutus
  • Luennoitsija: Tarja Eloranta ja Tarja Kyllönen
  • Ilmoittautuminen päättyy: 11.03.2021
  • Hinta: 360 eur

Tapahtuman kuvaus

Oletko pohtinut, mitä vastuullisuus sinulle ja organisaatiollesi tarkoittaa? Nyt sinulla on mahdollisuus perehtyä uusimpaan tietoon vastuullisesta ihmisten johtamisesta sekä arvioida sen toteutumista oman organisaatiosi kannalta. Vastuullinen ihmisten johtaminen -koulutus on suunniteltu sinulle, joka haluat lisätä inhimillisyyttä johtamisessa vastuullisesti ja kestävästi tai perehtyä aihealueeseen tarkemmin.

Vastuullisessa ihmisten johtamisessa on kolme näkökulmaa: taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen näkökulma. Koulutuksessa perehdytään sekä vastuullisen ihmisten johtamisen kokonaisuuteen että syvennytään erityisesti sosiaalisen kestävyyden osa-alueeseen.

Aikataulu: Koulutus koostuu kolmesta puolen päivän virtuaalivalmennuksesta 25.3., 15.4. ja 6.5.2021 klo 12.30-16.00

Kouluttajat

Tarja Eloranta 
"Olen coach, valmentaja ja liiketoiminnan kehittäjä. Innostun uusista asioista, ihmisistä ja uudesta teknologiasta. Opintoni tietojohtamisessa ja johtajuudessa LUT:ssa saivat minut valitsemaan yrittäjän elämän pitkän (30v) esimiestyön, valmentamisen ja myynnin, asiakaskokemuksen johtamisen työstä rahoitusalalla. Siitä oppina jäi jatkuva muutos, ihmisten kokemukset muutokseen, digitaalisiin palveluihin ja työyhteisöjen yhdessä oppimiseen. Valmennankin nyt valmentavaa esimiestyötä ja tiimejä, yksilöitä uudistumaan tulevaisuuden työelämään."

Tarja Kyllönen
"Olen saksofonia soittava humaani insinööri, koiraihminen ja kakkosaltto. Ymmärrän koneita ja tekniikkaa mutta intohimoni on ihmisten kehittäminen. Tituleeraan itseäni Hyvän mielen työelämän kehittäjäksi. Toimin työyhteisövalmentajana ja HR konsulttina 3K Savo Oy:ssä. 
Tällä hetkellä olen todella innostunut henkilöstötuottavuudesta. Ehkä siksi, että se yhdistää insinööritieteiden tuottavuusnäkemyksen ja leanfilosofian humaaniin tietoon ihmisten innostumisesta, vahvuuksista, motivaatiosta, osaamisesta, jaksamisesta ja johtamisesta. Olen kehittäjäsielu ja aina valmis oppimaan uutta." 


25.3. VASTUULLINEN IHMISTEN JOHTAMINEN -KOKONAISUUS

Paneudutaan koulutuskokonaisuuteen ja pohditaan yhdessä, mitä hyötyä vastuullisesta ihmisten johtamisesta on ja miten se näkyy oman organisaation toiminnassa. Onko vastuullisuus ja työn merkityksellisyys mukana visiossa, missiossa, strategiassa ja arvoissa? Millainen ihmiskäsitys meillä on? Miten vastuullisen ihmisten johtamisen tulokset heijastuvat koko organisaatioon?

Pohdimme myös, miten oman organisaation vastuullisuutta voi kehittää henkilöstöjohtamisen kautta ja miten lähteä liikkeelle kohti vastuullisempaa ihmisten johtamista. Mikä on HRn rooli strategisena partnerina vastuullisuuden edistämisessä?


15.4. SOSIAALINEN KESTÄVYYS

Tässä osa-alueessa pohdimme, miten kannamme sosiaalisen vastuumme ja rakennamme kestävää menestystä ihmisten avulla. Mitä on arvokas elämä, miten voimme lisätä tunnustusta arvokkuudestamme sekä kokemusta omaehtoisuudesta, pystyvyydestä ja yhteenkuuluvuudesta. Milloin ihminen toimii voimavyöhykkeellään: innostuu, onnistuu ja voi hyvin.

Entä miten edistämme sosiaalista vaurautta: yhteisöllisyyttä, liittymistä kuulumista ja osallisuutta?

Paneudumme kestävän menestyksen viitekehykseen ja siihen, mitä ovat kestävää menestystä edistävät myönteiset teot, miten hyvän mielen työpaikkoja luodaan sekä mikä on HRn rooli hyvän työntekijäkokemuksen ja inhimillisen kasvun mahdollistajana


6.5. INHIMILLINEN IHMISTEN JOHTAMINEN MUUTOKSESSA

Paneudumme siihen, miten huomioimme inhimillisyyden muutoksessa ja kehitämme muutoskyvykkyyttä. Miten teemme muutoksesta sujuvan ja kestävän?

Millä keinoin lisäämme ketterää kokeilukulttuuria, työntekijöiden osallisuutta ja tuemme yksilöiden kasvua sekä tulevaisuuden työelämätaitoja? Entä miten lisäämme luottamuspääomaa ja viestimme vastuullisuudesta.

Pohdimme yhdessä myös sitä, mikä on HRn rooli muutosagenttina.

Koulutus sisältää välitehtäviä, joissa tarkastellaan käsiteltyjä aihealueita oman organisaation näkökulmasta.
 

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa