• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Lehtikirjoittaminen

  • Ajankohta: lauantai 18.04.2020 - sunnuntai 10.05.2020
  • Koulutuspaikka: Kymenlaakson kesäyliopisto, Kotka
  • Kouluttaja: Rita Dahl, VTM, FM, medianomi (YAMK) ja ammatillinen opettaja
  • Ilmoittautuminen päättyy: lauantai 04.04.2020
  • Hinta: 320 eur

Tapahtuman kuvaus

Aikataulu: 18.-19.4. ja 9.-10.5.2020, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16

Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu toimittajan työstä kiinnostuneille sekä kaikille, jotka haluavat oppia ja laajentaa omaa osaamistaan. Kurssi sopii esimerkiksi heille, jotka haluavat kirjoittaa omasta erityisalastaan, tekevät järjestölehteä tai aikovat ammattimaiseksi lehtikirjoittamisen freelanceriksi tai haluavat piristää organisaationsa, yrityksensä tms. viestintää.

Kouluttaja Rita Dahl on opiskellut pääaineinaan valtio-oppia, journalismia ja yleistä kirjallisuustiedettä ja viestintä on ollut hänen sivuaineensa. Toimittajan taitojaan hän on päivittänyt viime vuosina hankkimalla radio- ja tv-toimittajan valmiudet. Hän on koordinoinut mittavia monikulttuurisia projekteja, joiden viestinnästä hän on vastannut tuloksekkaasti. Syksyllä 2019 Rita on valmistunut myös viestinnän asiantuntijaksi.

Lisäksi hän on kirjailija ja tietokirjailija, joka on julkaissut mm. viisi matkakirjaa sekä sananvapautta ja Suomen kaivoksia ja kaivospolitiikkaa käsittelevät tietokirjat. Tulevan tietokirjan aihe on maahanmuutto Suomessa ja hiukan Euroopassakin.

Rita on tehnyt myös toimittaja-tiedottaja ja viestinnän asiantuntijan tehtäviä toimituksessa ja viestintätoimistossa.  Hänellä on näkökulmaa tiedottamiseen ja PR:ään niin ihmisoikeusnäkökulmasta kuin yritys- tai markkinointiviestintäperspektiivistäkin.

Koulutuksen sisältö:

Haluatko kirjoittaa kolumnin, haastattelun, kritiikin tai uutisen?

Tällä kurssilla tarkastellaan edellä mainittuja tekstilajeja hyvien esimerkkien kautta. Lisäksi luetaan, analysoidaan, kirjoitetaan ja editoidaan em. tekstityypit. Kurssin aikana jokainen hankkii itsenäisesti omalla ajallaan henkilöhaastattelun materiaalin.

Kurssille mukaan oma läppäri tai muut kirjoitusvälineet.

Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 040 538 0213

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa