Hammasröntgenkuvaus - Röntgendiagnostiikan ja lainsäädännön päivitys

  • Ajankohta: 18.09.2020 - 18.09.2020
  • Koulutuspaikka: Kymenlaakson kesäyliopisto, verkkokoulutus
  • Luennoitsija: Tero Ellilä
  • Ilmoittautuminen päättyy: 01.09.2020
  • Hinta: 80 € (PlusTerveys -yritysten henkilöstö 60 €)

Tapahtuman kuvaus

Aikataulu: 18.9.2020 klo 14.00-17.30

Kohderyhmä: Hammaslääkärit ja -hoitajat, suuhygienistit sekä muut kuvantamisen kanssa työskentelevät hammashuollon ammattilaiset.

Kouluttaja: Radiologian erikoishammaslääkäri Tero Ellilä

Tero Ellilä on erittäin selkeä ja pidetty kouluttaja. Palautetta Teron aiemmista koulutuksista ”Parasta on, että hän keskittyy vahvasti käytäntöön: Eli potilaan asetteluun kuvauksessa ja siihen, kuinka kuvausvirheistä voi ottaa opiksi ja tulla hyväksi kuvaajaksi!”.

Sisältö: Koulutusiltapäivä jakautuu kahteen osaan, aluksi kerrataan välttämättömät säteilysuojan osalta ajankohtaiset asiat ja lainsäädännön muutokset, tämän jälkeen koulutus jatkuu röntgendiagnostiikalla. Röntgendiagnostiikka ja kuvausten tekninen suoritus ovat taitoja, joissa konkarinkin on mahdollista kehittyä! Kun tekniikka on hyvin hallussa ja kuvat aiempaa selkeämpiä päästään yhä parempiin hoitotuloksiin kustannustehokkaasti. Koulutus sisältää runsaasti käytännön neuvoja parempien kuvien ottamiseen ja esimerkkejä, jotka huomioiden voi välttää kuvausvirheitä.

Toteutustapa: Koulutukseen voi osallistua verkkovälitteisesti omalta koneeltaan tai työtiimin kanssa yhteisessä tilassa. Osallistuminen verkossa edellyttää verkkoyhteydessä olevaa tietokonetta, oman mikrofonin ja kameran käyttö ei ole välttämätöntä. Tietokoneen on hyvä olla huoneessa, jonka saa hämäräksi. Vuorovaikutteisen koulutuksen aikana kouluttajalle voi esittää kysymyksiä kirjoittaen kysymykset viestikenttään. Kesäyliopiston henkilökunta auttaa tarvittaessa verkko-osallistumiseen liittyvissä ongelmissa. 

Koulutus on osa työnantajalle annetun koulutusvelvoitteen mukaista koulutusta, jonka mukaan ionisoivan säteilyn käyttöön osallistuville ammattiryhmille tulee järjestää tiedot ja taidot ajan tasalla pitävää täydennyskoulutusta. Hammaslääkäreillä vaatimus on 20 tuntia viiden vuoden jaksolla ja hammasradiologeilla 40 tuntia. STV:nä toimivalta edellytetään 20 tunnin lisäksi 10 tuntia. Lisätietoja: Säteilyturvakeskuksen ST -ohje 1.7 (2012).

PlusTerveys -yritysten henkilöstö valitsee ilmoittautumislomakkeesta alennetun hinnan.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kesäyliopiston ja Plusterveys Keski-Suomen kanssa.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 040 538 0213

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.