Sisustussuunnittelun perusteet

  • Ajankohta: 26.09.2020 - 27.09.2020
  • Koulutuspaikka: Kymenlaakson kesäyliopisto, Kotka
  • Luennoitsija: Sisustussuunnittelija Anu Hedborg
  • Ilmoittautuminen päättyy: 11.09.2020
  • Hinta: 95 eur

Tapahtuman kuvaus

Ajankohta: 26.9.2020 klo 10:00 - 27.9.2020 klo 16:00

Sisältö: Jos pohdit huoneen maalin tai tapetin sävyä, täydellistä sohvaa, materiaalia siihen, valaisinta olohuoneeseen tai verhomallia tai miksi huoneen järjestys ei toimi, niin tällä kurssilla voidaan löytää siihen ratkaisua.

Huoneen ja koko kodin värien ja sävyjen valitseminen yhteensopivaksi kokonaisuudeksi on usein suuri haaste. Persoonallinen henki luodaan yhdistämällä kalusteisiin eri materiaaleja ja tekstiilejä eri väreinä ja sävyinä. Valikoimien runsaus suorastaan aiheuttaa valintojen vaikeutta ja joskus luo harhakuvia tavaroiden ja kalusteiden koosta sekä laadusta, niiden soveltuvuudesta koteihimme ja tiloihin. Omilla onnistuneilla sisustusratkaisuilla huoneiden ilmeet voi kuitenkin saada hyvinkin ehyiksi kokonaisuuksiksi.

Sisältö:

Sisustuskurssin luennolla ensimmäisenä päivänä tutustutaan kodin sisustamisen eri osa-alueisiin. Kurssi esittelee sinulle harmonisen tilan hallintaa, sisustuksen elementtejä ja toimivia tapoja luoda persoonallinen ja viihtyisä koti.

Toisena kurssipäivänä workshopeissa käydään yhdessä läpi osallistujien omien kotien sisustustarpeita ja tehdään yhden huoneen sisustussuunnitelma. Pohjapiirustus piirretään käsin, mutta muutoin suunnitelman voi tehdä joko A2 kartongille tai tietokoneelle.

Löydä punainen lanka sisustukseesi!

OHJELMA

Lauantai 26.9. klo 10-16

• Suunnittelun lähtökohdat

• Värien valitseminen ja vaikutukset sisustuksessa

• Pintamateriaalien ominaisuudet ja valitseminen

• Tekstiilien ominaisuudet ja valitseminen

• Kodin tilat

• Mitoitukset, pohjapiirustukset 2D

• Kalusteiden sijoittelu tilassa

Sunnuntai 27.9. klo 10-16

Workshopeissa hyödynnetään ensimmäisen päivän luennoilla saatua tietoa ja sovelletaan sitä osallistujien omien tilojen ja kotien sisustustarpeisiin. Päivän aikana tehdään yhden huoneen sisustussuunnitelma.

Varaa mukaan yhdestä kodin huoneesta mittakaavassa oleva pohjapiirustus, jonka pohjalta on helppo jo valmiiksi miettiä suunnittelun lähtökohtia ja tilaan kohdistuvia toiveita. Ota mukaan toiseen päivään myös A2 kartonki, liimaa, valkoista paperia luonnosteluun, värikyniä, sakset ja viivain (mielellään mittasuhde viivain). Sisustussuunnitelman teossa auttavat myös sisustuslehdet (vanhatkin käy, sellaisia joita voi leikata). Suunnitelman voi tehdä myös tietokoneelle. Tietokoneen käyttö edellyttää, että osallistujalla on käytössä joko PowerPoint tai Canvan ohjelma ja osaa niitä hyödyntää. 

Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 040 538 0213

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.