• Opi uutta

Lapsen kiukku ja sen kesyttäminen

  • Ajankohta: 15.02.2022 - 15.02.2022
  • Koulutuspaikka: verkkokoulutus
  • Kouluttaja: Heli Mäkelä
  • Ilmoittautuminen päättyy: 04.02.2022
  • Hinta: 90 eur

Tapahtuman kuvaus

Millainen tunne kiukku oikeastaan on? Mitä voi tehdä, kun kiukuttaa? Koulutuksen tavoitteena on oppia tapoja, kuinka lasta voi ohjata tunnistamaan kiukun tunnettaan ja säätelemään sitä. Samalla pääset itse kasvattajana tutustumaan omaan kiukkuhistoriaasi sekä oppimaan keinoja käsitellä kiukun tunnetta rakentavilla tavoilla!

Aika: Tiistai 15.02.2022 12-15

Toteutustapa: Verkkokoulutus (Teams)

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu varhaiskasvattajille, alakoulun opettajille, lasten parissa työskenteleville ohjaajille; päiväkerho-ohjaajille, harrastusohjaajille ja kaikille niille, joita kiinnostaa oppia keinoja lapsen tunnesäätelyn tukemiseen. Koulutus sopii parhaiten n. 4-8 -vuotiaiden kanssa työskenteleville.

Sisältö

Miten lapsen tunnesäätelyä voi tukea? Miten lapsi voi oppia tunnistamaan omaa vireystilaansa ja säätelemään sitä? Millainen tunne on kiukku? Mitä aivoissa tapahtuu kiukun hetkellä? Miten kiukku ilmenee kehossa? Miten kiukkua voi ilmaista ja purkaa rakentavilla tavoilla?

Tunnetaidot ovat elämän tärkeimpiä taitoja. Lapsi oppii tunnetaitoja parhaiten toiminnallisesti ja oman kehonsa kautta.

Tämä kolmetuntinen koulutus sisältää alustuksia ja toiminnallisia harjoitteita. Varaa koulutusta varten muistiinpanovälineet, paperia ja väriliidut.

Koulutuksen aikana
- teemme erilaisia toiminnallisia kehoon ja tunnesäätelyyn liittyviä harjoituksia
- piirrämme ja väritämme kiukkua
- työstämme tapoja kiukun rakentavaan kohtaamiseen, ilmaisemiseen ja purkamiseen
- saat runsaasti erilaisia ideoita, miten eri tavoin voit käsitellä kiukkua ja tunnesäätelyä lasten kanssa

Kouluttaja: Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika

Heli on kahden lapsen äiti ja koulutukseltaan sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito-ohjaaja. Lisäksi Heli on käynyt lukuisan määrän erilaisia lyhytkursseja, esim. satuhierontaohjaajan koulutuksen, Älyä tunteet - ajattelun apukäsi -koulutuksen ja Zones of Regulation -itsesäätelymenetelmän koulutuksen. Heli ohjaa lasten tunnetaitoryhmiä ja hän on kehittänyt Villipedon naamarit -kiukkutyöpajan ja Helpotusta jännittämiseen -tunnetyöpajan, jossa lapset ja vanhemmat ovat yhdessä harjoitelleet tunnetaitoja. Heli kouluttaa myös Mindfulness lapsille -kursseja vanhemmille ja ammattilaisille. Ennen yrittäjyyttä Heli on tehnyt töitä esimerkiksi lastentarhanopettajana, erityislastentarhanopettajana ja neuvolan perhetyöntekijänä. Helin Kasvun Taika - yritykseen voi tutustua tästä: www.kasvuntaika.fi

Yhteistyötaho: Mikkelin kesäyliopisto


Oikeus muutoksiin pidätetään.


Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa