• Opi uutta

Uudet lukutaidot -työpaja opettajille

  • Ajankohta: 26.01.2022 - 08.02.2022
  • Koulutuspaikka: verkkokoulutus
  • Kouluttaja: Jukka Lehtoranta
  • Ilmoittautuminen päättyy: 12.01.2022
  • Hinta: 85 eur

Tapahtuman kuvaus

Aika: ke 26.1, to 3.2 ja ti 8.2.2022 klo 14-16; verkkokoulutus

Miten vahvistaa lasten ja nuorten taitoja ja osaamista digitaalisessa mediakulttuurissa? Tule Uudet lukutaidot -työpajaan saamaan ideoita ja inspiraatiota medialukutaidon, tieto- ja viestintäteknologisten taitojen sekä ohjelmointiosaamisen opetukseen.

Koulutus on suunnattu kaikille peruskoulun opettajille ja se toteutetaan kolmena kahden tunnin mittaisena osallistavana verkkokoulutuksena Zoom-videoneuvotteluvälineellä. 

Jokaisella koulutuskerralla keskitytään yhteen Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman kolmesta osa-alueesta: medialukutaitoon, tvt-taitoihin ja ohjelmoinnin osaamiseen. Koulutuksessa käydään läpi kehittämisohjelmassa laaditut oppilaiden osaamisen kuvaukset (perusopetus, painotus osallistujien luokka-asteissa) ja keskitytään erilaisiin toimintamalleihin ja harjoituksiin, joilla kyseinen osaamistaso voidaan saavuttaa. 

Koulutuksen aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan ja suunnittelemaan erilaisia aiheeseen liittyviä tehtäviä. Heille myös esitellään käytännössä toteutettuja eri oppiaineisiin sopivia projekteja ja erilaisia tapoja integroida osaamiskuvausten mukaista toimintaa osaksi luokkahuoneen arkea. Osa esitellyistä toteutuksista sopii nopeasti toteutettavaksi pienillä resursseilla ja osa vaatii useamman oppitunnin käyttämisen.

Kouluttaja: KM, FM Jukka Lehtoranta
Jukka Lehtoranta on toiminut lähes kymmenen vuotta luokanopettajana ja opettajien täydennyskouluttajana sekä parin vuoden ajan Innokas-verkoston kouluttajana. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri ja filosofian maisteri koulutusteknologiasta. Hänellä on myös tietotekniikan aineenopettajan pätevyys. 

Tutustu Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmaan.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lisätietoja: Maija Mikkilä
Puh: 044 556 5832
Sähköposti: maija.mikkila@kymenlaakso.fi


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa