placer

Saavutettavuus-avustimet


Prosessi- ja laatujohtaminen 5 op (OY)

  • 22.02.2024
  • 25.04.2024


Koulutuksen kuvaus
Tuotantotalouden opintokokonaisuuteen kuuluvilla opintojaksoilla opit analysoimaan monimutkaisia ilmiöitä ja kehittämään luovia ja kestäviä ratkaisuja organisaatioiden ja arvoverkostojen ongelmiin. Tuotantotalouden osaajana sinulla on tiedot ja taidot työskennellä sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioissa tuottavuutta, laadukkuutta ja työhyvinvointia parantaen.

Ajankohta
  • 22.02.2024
  • 25.04.2024
Osallistumismaksu
75 EUR
Kesto
n. 2 kk
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy 08.02.2024
Paikka
Verkkokoulutus
Kenelle sopii
Kaikille tuotantotaloudellisesta toiminnasta ja organisaatioista kiinnostuneille.
Kuvituskuva Kymenlaakson kesäyliopisto

Opettaja: Osmo Kauppila

Osaamistavoitteet: Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa selittää prosessien, laadun, prosessijohtamisen ja kokonaisvaltaisen laatujohtamisen roolin yrityksen liiketoiminnassa. Opiskelija omaa valmiudet kehittää yrityksen toimintaa prosessi- ja laatujohtamisen modernien periaatteiden mukaisesti ja tarkoituksenmukaisia työkaluja hyödyntäen.

Sisältö: Laadun ja laatujohtamisen merkitys ja perusolettamukset, laatu organisaation strategiassa ja kulttuurissa, tuotteiden ja palveluiden laatu, prosessien kuvaus ja johtaminen, suorituskyvyn mittaus, laatujärjestelmät, Lean, Six Sigma, henkilöstö ja tiimit, Quality 4.0.

Toteutustavat: Verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu.

Suoritustavat: Kurssi koostuu kymmenestä viikoittaisesta luennosta ja niihin liittyvistä tehtävistä. Orientaatioluento järjestetään live-verkkoluentona ja julkaistaan tallenteina jälkeenpäin. Tämän jälkeen seuraavan yhdeksän viikon ajan kurssin Moodle-työtilassa julkaistaan viikoittaiset videoluennot. Lisäksi kurssin aikana järjestetään tutorointia ja mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoisille vierailuluennoille.

Opiskelija laatii viikoittain kyseisen viikon aineistoon perustuen omaa oppimistaan käsittelevän luentoreflektion ja vastaa kyseisen viikon kotitehtävään. Tehtävät arvostellaan viikoittain, ja kurssiarvosana asteikolla 1-5 tai hylätty muodostuu näiden viikkoarviointien summasta.

Oppimateriaali: JS Oakland, RJ Oakland & MA Turner (2021) Total quality management and operational excellence: text with cases, (5th ed.). Routledge, 540 pp. ja kurssin aikana jaettava materiaali.

Arviointi: 1–5 ja hylätty

Ilmoittaudu koulutukseen
Paikkoja vapaana
Ilmoittautuminen päättyy: 08.02.2024

Lisätietoja

Hanna Laitvirta
Koulutussihteeri
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 747 8501
Jaa tämä artikkeli
Päivitetty:
Yhteystiedot
Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516


Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501


Copyright © 2023 Kymenlaakson kesäyliopisto