placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Voiko NPA avata ajattelun jumit?

Ystäväni soitti tuohtuneena: ”Kyllä sinun nyt olisi jo aika alkaa puhua siitä!” ”Ai mistä?” ihmettelin. ”No, siitä energiasta. Ja NPA’sta.”

”No, mitä sinä haluaisit siitä kuulla?” Mietin mitä uutta voisin kertoa siitä, että kaikki on energiaa. Siitä asiasta kirjoitti eräs Einstein -niminen herrakin ikuisuus sitten. Kaikki on energiaa ja kun tarkennamme oman inhimillisen vastaanottimemme samalle taajuudelle toivomamme asian kanssa, niin – ei ole muuta vaihtoehtoa kuin, että toivomamme toteutuu.

”No, kuule nyt, hän jatkoi tohkeissaan. Minulle kävi muutama päivä sitten niin, että olin aivan neuvoton, en tietänyt mitä tehdä tyttäreni opintojen auttamiseksi. Näytti siltä, että hän jää jälkeen opintosuunnitelmassaan ja pelkäsin, ettei hän mitenkään ehdi saada lopputyötään valmiiksi tänä keväänä. Vaarana olisi, että työ jää ikuisiksi ajoiksi kesken. Olin aivan hermona ja mietin jo kaikenlaisia kauhuskenaarioita päässäni. En kyennyt hermostukseltani ylipäätään ajattelemaan järkevästi.

Ja tiedätkö, sitten minä keksin, että teen NPA-harjoituksen siitä asiasta. Ajattelin, että NPA saattaisi auttaa pulmassa, jota en millään kyennyt ratkaisemaan. Niin minä sitten tein sen ja heti, kun olin harjoituksen toistanut ääneen, tuntui kuin verho olisi vedetty syrjään minun ja järkevän ajattelun väliltä. Tiesin siinä silmänräpäyksessä kuinka auttaa tytärtäni, jotta hänen on helpompi saada lopputyönsä valmiiksi. Ja todellakin, tyttärelläni kului lopputyöhön vain yksi viikonloppu, kun hän sai juuri tarvitsemansa avun ja tuen.”

NPA, Non-Personal-Awareness on nimensä mukaisesti ajattelutapa, jonka mukaan mikään ominaisuus tai asia ei ole sinällään henkilökohtaista. Eli, mikään ei ole meidän ominaisuutemme hamaan maailman tappiin, eikä toisaalta ole mitään, mitä emme voisi olla tai saavuttaa, jos niin toivomme. Edes mikään ominaisuus ei ole itseltämme saavuttamattomissa. Kaikki on mahdollista ja kuuluu kenelle tahansa meistä.

NPAhan liittyvä pieni ”viattoman” oloinen harjoitus auttaa meitä tarkentamaan oman inhimillisen keho-mieli-tunteet-systeemimme haluamallemme taajuudelle, vastaanottamaan sellaista, jota jo haluaisimme kokea, tai luopumaan sellaisesta, jota emme enää halua elämäämme.

Kuulostaa melkein liian helpolta ollakseen totta – ja se on juuri niin helppoa. Olen käyttänyt NPA:ta yksityisasiakkailleni coachaamisen välineenä ja tukena vuodesta 2010 lähtien ja olen toiminut kansainvälisenä NPA-kouluttajana vuodesta 2011.

Marja Koivisto

Ps. Lisätietoa NPA:sta ja sen kehittäjästä Joel Youngista: www.nonpersonalawareness.com

***

Katso Marja Koiviston ja Taina Siukolan keskustelu NPA-menetelmästä.

 

 

Voiko NPA avata ajattelun jumit?