Taideterapian ohjaaja (30 op) -koulutuksen pääkouluttaja Hilkka Putkisaari suosittelee koulutusta henkilöille, jotka haluavat rikastuttaa sekä asiakastyötään että omaa henkilökohtaista elämäänsä taideterapeuttisilla menetelmillä.
- Puhuminen ei ole kaikille yksilöille se luontevin tai aina edes mahdollinen tapa ilmaista itseään, siksi on hyvä että käytetään myös muita, luovia ilmaisukanavia, kertoo Hilkka.
Hilkka Putkisaari on työskennellyt koulumaailmassa, lastensuojelussa ja vuosituhannen vaihteesta lähtien yrittäjänä: terapeuttina (ratkaisukeskeinen psykoterapia, kognitiivinen lyhytterapia, seksuaaliterapia ja taideterapia), työnohjaajana, kouluttajana ja tietokirjailijana. Perheeseen kuuluu aviomies ja kolme jo aikuista lasta, sekä pieni koira. Hilkka harrastaa mm. lukemista, käsitöitä, ulkoilua ja taiteita.
-Taiteet sekä opetustyö/kouluttaminen on aina innostanut minua, Hilkka kertoo. Aluksi työskentelin koulumaailmassa, josta siirryin lastensuojelun puolelle ja terapiakentälle. Ympyrä sukeutui, kun palasin takaisin kouluttamaan, mutta tällä kertaa aikuisia. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja nykyisessä työssäni on ehdottomasti parasta kun saan tutustua uusiin ihmisiin.
Taideterapiaohjaajakoulutuksen tavoitteena on antaa monipuolisia valmiuksia ja työmenetelmiä taideterapeuttiseen asiakastyöhön.
Koulutuksessa keskitytään pääasiassa kuvataideterapian, mutta myös muiden luovien terapioiden, esimerkiksi kirjallisuus-, tanssi- ja liike- sekä musiikkiterapian työmuotoihin.
- Opiskelijapalautteen mukaan koulutus antaa erinomaiset valmiudet taideterapeuttiseen asiakastyöhön, lisäksi kokemukselliset harjoitukset lisäävät ja vahvistavat henkilökohtaista itsetuntemusta ja luovuutta, Hilkka toteaa.