placer

Saavutettavuus-avustimet

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä

  • Etusivu
  • Kirjoituksia
  • Pitääkö meidän nähdä laatikon ulkopuolelle kehittyäksemme: totta vai ei?

Pitääkö meidän nähdä laatikon ulkopuolelle kehittyäksemme: totta vai ei?

Työelämässä puhutaan paljon ”out-of-the-box” ajattelusta. Meidän pitäisi osata rikkoa laatikkomme reunat tai ainakin kavuta kurkistelemaan niiden ulkopuolelle nähdäksemme laajemmin ja ollaksemme innovatiivisempia.

Opastettuani asiakkaitani (ja tehtyäni totta kai työtä itseni kanssa) 19 vuotta työn ja elämän muutosvaiheiden läpi, uskon, että laatikon reunojen yli kurkottamisen sijaan pitäisi yhtä sinnikkäästi kaivella sen sisuksia.

Kaikki on jo laatikon sisällä. Eikä siinä alun pitäen ollut reunoja. Ei ollut koko laatikkoa.

Alussa me näimme ja aistimme laajasti, kaiken. Nappasimme impulsseja ympäristöstämme suodattamatta.*
Pian opimme lähipiirimme esimerkistä mitä meidän kuuluu nähdä, tuntea ja havaita sekä mitä välttää tai sulkea pois havaintokentästämme.

 On jättimäinen työ keskittyä purkamaan opittuja rakenteita, jotta voisi jälleen nähdä laveammin. Työstettävää riittää enemmän kuin sipulissa kuoria.

 Lempeämpi vaihtoehto on kiinnittää huomio omiin vahvuuksiin ja iloa tuottaviin sekä itselle merkityksellisiin asioihin. Kehittyminen tapahtuu vahvuuksien kautta. Ne toimivat kompassinasi niin työssä kuin muutenkin.

 Me saamme eri tuloksia tutkimalla vahvuuksia kuin tutkimalla ongelmia. Ne johtavat meidät eri poluille.

 Kun seuraat vahvuuksien osoittamiin suuntiin miettimättä mihin sovellut tai riität, törmäät joskus laatikkosi rajoihin. Vanhentuneita ja tarpeettomia rakenteita voit purkaa silloin.

 Vahvuutesi ovat tuoneet sinut tähän asti ja ne vievät sinut juuri sinne, minne haluat, jotta voit elää elämääsi täydesti niin työssä kuin vapaalla.

 *Solubiologi ja perinnöllisyystutkija tohtori Bruce Lipton

Marja Koivisto

Kouluttaja Marja Koivisto (eMBA, FK) on itsekehitystaitojen valmennuksen ammattilainen. Viimeiset 16 vuotta hän on kouluttanut ja valmentanut asiakkaita itsensä johtamisen eri alueilla, kuten tunnetyöskentely, vuorovaikutus, itsetuntemus sekä oman hiljaisen tieto-taidon tunnistaminen ja hyödyntäminen työssä. Marja Koivisto on julkaissut kaksi henkilökohtaisen kasvun ja vuorovaikutustaitojen tietokirjaa sekä kolme runokirjaa. 

Tutustu kouluttajaan myös marjakoivisto.com 

Tutustu koulutuksiimme - hanki uutta osaamista!

Pitääkö meidän nähdä laatikon ulkopuolelle kehittyäksemme: totta vai ei?
Yhteystiedot
Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516


Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501


Copyright © 2023 Kymenlaakson kesäyliopisto