placer

Saavutettavuus-avustimet

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Miten löytää unelmatyö?

Etkö rakasta työtäsi? Tässä kolme vinkkiä löytää se oikea "match"

Kuuntelin eilen illalla kansainvälisesti tunnustetun puhujan Marcus Buckinghamin webinaaria, jossa hän kertoi kuinka löytää työ, jota rakastaa. Buckingham tutkii työssä motivoitumista ja työhön sitoutumista. Hänen uusin kirjansa Love+Work käsittelee kuinka löytää työ, jota rakastaa. Buckingham on minulle kuin kollega, joka puhuu tutkijan perspektiivistä samoista asioista, joita itse käsittelen käytännössä.

 ”En olisi ikinä kuvitellut, että yhdessä ja samassa työssä voisi olla kaikki ne ominaisuudet, joita rakastan!”

Näin huudahti asiakkaani Mimi (nimi muutettu) unelmahomman tipahdettua – kirjaimellisesti – syliin vuosi sitten. Jos olet samassa tilanteessa kuin hän oli, selvitä ensin vastaus seuraaviin kysymyksiin.

  1. Mistä nautit ja mikä tuo sinulle iloa?
  2. Mitkä asiat ovat sinulle merkittäviä?
  3. Missä ovat osaamisvahvuutesi?

Monta kertaa pysähdymme miettimään mikä työssä on nautittavaa, tai missä työhön liittyvissä asioissa vahvuutemme ovat. Merkittäviin asioihin vastattaessa liikutaan usein liikaa ylätasolla ja unohdetaan arkiset tekijät. Suljemme paljon oleellisia elementtejä pois ja rajaamme ajatteluamme.

Mimi, jolle tarjottiin täysin odottamatta unelmatyötä, ei edes tietänyt pestin olemassaolosta. Kyseisiä työnkuvia on Suomessa vain muutamia. Paikka ei myöskään ollut auki virallisissa hauissa. Mimi törmäsi kadulla tuttuun ja tuli kertoneeksi hänelle etsivänsä uutta työtä.

Mimille unelmatyön syliin tipahtaminen oli oman itsen systemaattisen sisäisen tutkimustyön tulos. Kun selvität mitä rakastat, huomiosi on tiedostamatta jo oikealla ’kaistalla’ ja loppu tapahtuu helposti. On oma prosessinsa selvittää todelliset sisäiset motivaatiotekijämme, sillä perspektiivimme on usein huomaamattamme ulkoa annetuissa kriteereissä ja vaatimuksissa. Emme tiedosta mikä meitä oikeasti inspiroi. Meitä on lapsesta asti mitattu ulkoa päin esimerkiksi koulujärjestelmän kautta. Ei siis ole läpihuutojuttu selvittää mitä sisälläsi on. Ole lempeä ja anna itsellesi aikaa.

Löydä se, joka oikeasti olet. Selvitä mitä oikeasti rakastat ja mitkä ovat todelliset vahvuutesi. Mistä muodostuu sinun ainutlaatuisuutesi? Sinua on vain yksi ainoa, uniikki kappale. Kun huomiosi on oikeissa asioissa, unelma voi tipahtaa syliisi. Niin se menee.

Minä autan asiakkaitani löytämään työn, joka maistuu parhaalta. Autan mielelläni sinua, jos olet juuri nyt siinä pisteessä, että haluaisit vihdoin nauttia työstäsi ja elämästäsi.

Marja Koivisto 

Tutustu koulutuksiimme - hanki uutta osaamista!

 

Miten löytää unelmatyö?
Yhteystiedot
Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516


Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501


Copyright © 2023 Kymenlaakson kesäyliopisto