placer

Saavutettavuus-avustimet

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Kuvataideopiskelijan mallina

Repin-instituutin kuvataidekoulutus on järjestänyt kuvataideopetusta osana Kymenlaakson kesäyliopiston koulutustarjontaa.

Lukuvuoden 2019-20 opiskelijoiden yhtenä tehtävänä oli muotokuvan tekeminen. Tehtävään kuului myös mallin kanssa asioista sopiminen, aivan kuin he tekisivät tilaustyötä. Minä lupasin olla yhtenä malleista, ensimmäistä kertaa elämässäni. Tuo oli mielenkiintoinen kokemus, jota voin suositella teille kaikille. Mielenkiintoista oli seurata opiskelijamme Inkan työskentelyä, miten monta erilaista vaihetta muotokuvamaalauksessa onkaan, suunnittelusta ja luonnoksista sommitteluun, ennen kuin voidaan ottaa edes lopullinen maalauspohja esille. Meillä oli Inkan kanssa muutamia kertoja 2-3 tunnin istuntoja, joissa istuin mallina ja samalla ennätimme jutustelemaan kaikenlaista mukavaa maan ja taivaan väliltä. Oli aivan ihana kokemus jutella nuoren taideopiskelijan kanssa ja seurata hänen työskentelyään.

Valitettavasti korona epidemia sotki suunnitelmiamme ja Inka joutui tekemään työn loppuun pelkästään valokuvan perusteella, koska jouduimme siirtymään lähiopetuksesta etäopetukseen. Työ sujui kuitenkin hyvin ja Inka sai työnsä valmiiksi aikataulussa. Aivan uskomatonta, miten vasta syksyllä aloittaneet opiskelijat jo keväällä tekivät harjoitustyönään hienoja muotokuvia. Tästä näkee, miten opetus tuottaa tuloksia, kun vain jaksaa harjoitella. 


Tervetuloa opiskelemaan
Elina Ivakko
Kymenlaakson kesäyliopiston rehtori

Kuvataideopiskelijan mallina
Yhteystiedot
Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516


Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501


Copyright © 2023 Kymenlaakson kesäyliopisto