• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Osaamisenkehittäjä verkossa

Monen muun toimijan tavoin Kymenlaakson kesäyliopistolla jouduttiin keväällä 2020 ottamaan poikkeusolojen johdosta digiloikka. Moodlen otimme käyttöön jo pari vuotta aiemmin ja se on ollut kouluttajien apuna monissa koulutusohjelmissa materiaalin jakamisessa ja tehtävien palautuksessa.  Nyt Moodlen käyttöä tehostettiin entisestään ja mm.  Repin-instituutin kuvataidekoulutus lähti rohkeasti kokeilemaan verkon tarjoamia mahdollisuuksia opetuksessa. Kokemukset olivat hyviä, joten Moodle tukee jatkossakin vihreän talon lähiopetusta.

Lähiopetusten siirtämiseksi verkkoon otimme avuksi Zoomin muiden kesäyliopistojen tavoin. Omassa käytössämme ei ole ilmennyt tietoturvaongelmia, joista on jonkun verran uutisoitu ja puutteita on jo korjattukin ja nyt käyttämällä salasanasuojauksia sekä odotushuonetta alustan pitäisi olla yhtä turvallinen kuin muidenkin etäkokousalustojen. Zoomin etuina opetuskäytössä ovat  hyvät vuorovaikutteisuusominaisuudet sekä ryhmähuoneet ja kouluttajat sekä opiskelijat ovat pääsääntöisesti olleet siihen tyytyväisiä. Kokouskäytössä ja tarvittaessa myös koulutuksissa käytämme myös Teamsiä, joka on korvannut Skypen.

Vaikka emme ole päässeet opiskelijoitamme kohtaamaan pitkään aikaan kasvokkain, niin haluamme silti olla läsnä ja tavoitettavissa. Etäkoulutuksissakin pyrimme olemaan kouluttajan lisäksi paikalla sinua varten. Emme tiedä mitä syksy tuo tullessaan, mutta verkon tarjoamia mahdollisuuksia tulemme hyödyntämään varmasti jatkossakin lisäämällä mm. verkkokoulutuksia ja parantamaan sen avulla myös saavutettavuuttamme, joten verkossa pysytään. Otetaan tästäkin kokemuksesta positiiviset puolet käyttöön. Toivomme kuitenkin, että näemme sinutkin syksyllä livenä tai ainakin verkossa!

Tavoitat meidän puhelimitse ja sähköpostilla katso yhteystietomme täältä

7.8.2020 JL-T

Jaa tämä artikkeli

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa