• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Kuvataideopiskelijan mallina

Kymenlaakson kesäyliopistossa Kotkassa toimii Repin-instituutin kuvataidekoulutus, jossa on tarjolla korkeatasoista klassisen kuvataiteen opetusta. Vaihtoehtoisesti, joko pitkäkestoisena tutkintoon johtavana koulutuksena yhteistyössä Kouvolan seudun ammattiopiston kanssa tai opiskelija voi tulla myös suoraan Repin-instituutin opiskelijaksi ja tehdä joko koko vuoden mittaisen koulutuksen tai yksittäisiä moduuleita.
Viime lukuvuoden opiskelijoiden yhtenä tehtävänä oli muotokuvan tekeminen. Tehtävään kuului myös mallin kanssa asioista sopiminen, aivan kuin he tekisivät tilaustyötä. Minä lupasin olla yhtenä malleista, ensimmäistä kertaa elämässäni. Tuo oli mielenkiintoinen kokemus, jota voin suositella teille kaikille. Mielenkiintoista oli seurata opiskelijamme Inkan työskentelyä, miten monta erilaista vaihetta muotokuvamaalauksessa onkaan, suunnittelusta ja luonnoksista sommitteluun, ennen kuin voidaan ottaa edes lopullinen maalauspohja esille. Meillä oli Inkan kanssa muutamia kertoja 2-3 tunnin istuntoja, joissa istuin mallina ja samalla ennätimme jutustelemaan kaikenlaista mukavaa maan ja taivaan väliltä. Oli aivan ihana kokemus jutella nuoren taideopiskelijan kanssa ja seurata hänen työskentelyään.
Valitettavasti korona epidemia sotki suunnitelmiamme ja Inka joutui tekemään työn loppuun pelkästään valokuvan perusteella, koska jouduimme siirtymään lähiopetuksesta etäopetukseen. Työ sujui kuitenkin hyvin ja Inka sai työnsä valmiiksi aikataulussa. Aivan uskomatonta, miten vasta syksyllä aloittaneet opiskelijat jo keväällä tekivät harjoitustyönään hienoja muotokuvia. Tästä näkee, miten opetus tuottaa tuloksia, kun vain jaksaa harjoitella. Harmi, ettemme voineet keväällä kokoontua yhteen ja katsella kaikkien muotokuvia yhtä aikaa.


Meillä on parhaillaan haku syksyllä alkavaan koulutukseen, olisiko tuo sinun paikkasi? Voisinko olla ensi keväänä sinun mallinasi? Katso lisätietoja nettisivuiltamme.
https://www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi/koulutukset/repin-instituutti


Mikäli kokopäiväinen kuvataiteen opiskelu ei tällä hetkellä mahdu aikatauluusi, meillä on lyhytkursseja sekä uutuutena on alkamassa Lapin yliopiston alaiset kuvataiteen perusopinnot 25 op Kotkassa. Opinnot alkavat jo 14.8, joten ilmoittaudu pian mukaan, sinne mahtuu vielä muutamia opiskelijoita.
Lisätietoja kuvataiteen perusopinnoista https://www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi/koulutukset/event/504


Tervetuloa opiskelemaan kuvataiteen opintoja
Elina Ivakko
Kymenlaakson kesäyliopiston rehtori

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa