• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Pidätkö eläinten kanssa harrastamisesta?

Tahtoisitko monipuolistaa osaamistasi yhdistämällä harrastuksen ja työn? Kymenlaakson kesäyliopistossa voit opiskella eläinavusteiseksi valmentajaksi. Koulutus on jo alkanut, mutta vielä ennättää mukaan. Pääkouluttaja Tanja Paasonen opastaa alkuun ja pääset hänen Kivakoira tilalleen Mäntsälään elokuussa koiraluentopäivälle.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa asiakastyöympäristöissä ja haluavat oppia hyödyntämään lemmikkieläintä valmennuksen, ohjauksen ja terapian erilaisissa työmuodoissa. Koulutus soveltuu myös henkilöille, jotka haluavat toimia eläimen kanssa vapaaehtoistyön parissa.

Keväällä valmistui ensimmäinen kurssimme ja sieltä valmistuneet opiskelijat ovat kukin löytäneet oman tapansa viedä oppimiaan asioita eteenpäin, koska eläinavusteista valmennusta voi hyödyntää mitä erilaisimmissa yhteyksissä, kuten esim. kasvatus-, sosiaali- ja terveysalalla. Koulutus sopii myös maaseutualan yrittäjille. Olisiko jokin edellä mainituista sinun alaasi tai voisitko löytää jonkin täysin uuden alan hyödyntää eläinavusteita valmennusta?

Yksi keväällä 2020 valmistuneista on Maria Suurnäkki, joka on hyödyntänyt taitojaan monipuolisesti seurakunnan erilaisissa tehtävissä. Koiran kanssa ihmisten kohtaamiseen tulee uudenlaisia ulottuvuuksia pienistä lapsista senioreihin. Keskustelun aloittaminen on luontevaa koiran rapsuttelun ohessa.

Eläinavusteinen valmentaja - Partners Dog® (30 op) koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot ratkaisukeskeisestä ajattelusta, työotteesta sekä taitoja niiden soveltamiseen asiakastyössä. Ratkaisukeskeisen lähestymistavan keskeisimmät teemat ovat voimavarakeskeisyys, asiakaslähtöisyys, arvostava vuorovaikutus, luovuus ja huumori. Haastavaa tai muutoksen tarvitsevaa tilannetta käsitellään tavalla, jossa keskustelujen ja työskentelyn pääpaino on tulevaisuudessa, tavoitteissa, ideoissa sekä toivon herättämisessä. Työskentelyssä pyritään ongelmakeskeisestä keskustelusta pois kohti rehellistä asioiden kohtaamista. Tutkimalla sitä miten asioiden toivotaan tulevaisuudessa olevan, luodaan energiaa ja myönteistä intoa löytää konkreettisia vaihtoehtoja elämäntilanteeseen.

Lue lisätietoja eläinavusteisesta valmentajakoulutuksesta 

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa