• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen ohjelmaa ja yhteistyöverkostoa kehitetään jatkuvasti. Yhteistyö Kouvolan seudun ammattiopiston (KSAO) kanssa käynnistettiin syksyllä 2019, jolloin ksaolaisille tuli ensimmäistä kertaa mahdollisuus suorittaa osa tutkinnostaan Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa. Yhteistyösopimus uusittiin hiljattain, jonka myötä syksyllä 2020 uusi ryhmä aloittaa jälleen KSAOssa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opinnot, yhteistyössä Repin-instituutin kanssa. Venäläinen klassinen kuvataidekoulutus on nyt siis integroitu ammatilliseen koulutukseen (Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon osatoteutus Kotkassa), missä toteutetaan kolme tutkinnonosaa (yht. 45 osp = osaamispiste). Tutkinnon osat (Kuvallinen ilmaisu ja havainnointi, Maalaustaiteen toteuttaminen ja Havainnosta piirtäminen) ovat jokainen 15:n osaamispisteen laajuisia.

MEDIA-ALAN JA KUVALLISEN ILMAISUN PERUSTUTKINTO

KSAOlla on jatkuvassa haussa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto. Tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä, josta ammatillisia tutkinnon osia on 145 osaamispistettä ja yhteisiä tutkinnon osia 35 osaamispistettä. Tutkinnon suorittaminen kestää 2-3 vuotta.

Opintojen aikana opiskellaan laaja-alaisesti kuvallisen ilmaisun perustaitoja. Opit maalaamista eri tekniikoin ja ilmaisukeinoin sekä piirustusta, kuvanveistoa, taidegrafiikkaa, graafista suunnittelua, valo- ja videokuvasta sekä muita kuvallisen ilmaisun sovellusaloja. Opinnoissa perehdytään myös kuvataiteen ja taidemaailman historiaan ja perinteisiin. Koulutuksessa opit hyödyntämään omaa ilmaisuasi asiakkaiden toiveet huomioivaksi kokonaisuudeksi.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sopii Sinulle, joka tarvitset ammatissasi luovuutta, kädentaitoja ja oma-aloitteellisuutta. Voit työllistyä valmistuttuasi kulttuurialan laitoksiin, yrityksiin tai toimia vaikkapa itsenäisenä ammatinharjoittajana. Tutkinto antaa myös hyvät perustaidot hakeutuessasi visuaalisen alan jatko-opintoihin alan korkeakouluissa.

 

REPIN INSTITUUTTI

Yhteistyö Repin instituutin kanssa merkitsee sitä, että voit suorittaa osan tutkinnostasi Repin instituutissa, Kotkassa. Pääset opiskelemaan Suomen mittakaavassa ainutlaatuista klassista kuvataidetta alansa parhaiden opettajien ohjaamina. Osa opinnoista suoritetaan siis Kotkassa, Repin instituutissa, mutta osa opinnoista, kuten yhteiset opinnot, Kouvolassa, KSAOn tiloissa.

Repin instituutin koulutus KSAOn opiskelijana on maksutonta ja olet oikeutettu hakemaan opintososiaalisia etuisuuksia opintojesi ajan. Kuten muissakin 2. asteen oppilaitoksissa, joudut kustantamaan mahdolliset oppikirjat sekä osan opiskelumateriaaleista.

Repin instituutissa lähiopetustunteja on 32-40 viikossa, maanantaista perjantaihin. Opinnot ovat täten täysipäiväisiä. Opettajat ovat Pietarin taideakatemia professoreita ja pedagogeja sekä muiden yliopistojen ja korkeakoulujen asiantuntijoita. Opetus tapahtuu tulkin avustuksella.

Repinin kuvataidekoulutus sisältää neljä moduulia. Haku ensimmäiseen moduuliin on käynnissä KSAOn sivuilla 8.8.2020 saakka. Haku sisältää ennakkotehtävän, jonka perusteella opiskelijat kutsutaan viikolla 26 pidettävään haastatteluun ja valintakokeeseen. Varsinainen opetus alkaa 31.8.2020. Opiskelijat valitaan haastattelun, valintakokeen sekä mahdollisen kielitestin perusteella.

Lue Juulian kokemuksista opiskelusta Repinissä ja Ksaossa!

 

ENNAKKOTEHTÄVÄT

1. MOTIVAATIOKIRJE

Kirjoita teksti, jossa kerrot itsestäsi ja miksi haluat opiskella media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon osatoteutusta (45osp) Repin-instituutissa Kotkassa 2020-2021. Kerro meille myös, mitä kuvalliseen ilmaisuun liittyvää olet jo tehnyt ja mitä erityisesti haluat oppia lisää.
Kirjoita enintään yksi A4 arkki. Tee kirjeestä selkeä ja helppolukuinen. Muista lisätä oma nimesi. Tallenna pdf-muotoon palautusta varten.

2. NÄKYMÄ HUONEESTA TOISEEN HUONEESEEN

Valitse kodistasi näkymä, jossa ovi on auki ja näet tilasta toiseen. Toteuta teos (A3) tästä näkymästä.

Toteutus ja välineet: A3-paperi, lyijykynät, tussit, puuvärit/vesivärit.
Valokuvaa ja tallenna jpg-muotoon / max 1Mt palautusta varten.

Arviointiperusteet: tilan hahmotus, piirustustaito, värien käyttö

Ennakkotehtävien palautus sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 8.8.klo 23.59 mennessä.

 

OPINTOJEN RAKENNE REPIN INSTITUUTISSA

Moduuli 1 on 10 opintopisteen mittainen moduuli, jonka kesto on 31.8. – 16.10.2020. Moduulissa 1 paneudutaan perspektiiviin, maisemamaalaukseen ja piirustukseen, asetelman piirustukseen sekä maalaukseen.

Moduulissa 2 on 15 opintopisteen kokonaisuus, joka keskittyy muotokuvaan. 2.11.20 alkava ja 19.2.2021 päättyvä moduuli vie Sinut plastisen anatomian sekä muotokuvan perusteisiin ja muotokuvan piirustukseen ja maalaukseen.

Moduulissa 3 käsitellään kuvan rakentamista. Tämä 6 opintopisteen kokonaisuus alkaa 30.11.2020 ja päättyy 9.4.2021. Opit kuvan rakentamisen perusteet sekä sommittelua.

Viimeinen moduuli, moduuli 4, on 6 opintopisteen kokonaisuus ja se keskittyy ihmiseen. 19.4. – 18.5.2021 välisenä aikana opit plastista anatomiaa sekä alastonmallin piirtämistä ja maalausta.

Mikäli et ole kiinnostunut tutkintotavoitteisesta opiskelusta KSAOssa, voit osallistua Repin instituutin moduuleihin, jolloin maksat itse opetuksesta: moduuli 1, 700€, moduuli 2, 1100€, moduuli 3, 400€ ja moduuli 4, 400€. Ajankohdat moduulien suorittamiseen ovat samat kuin KSAOn opiskelijoilla. Lue lisää täältä.

 

YHTEENVETONA

Osallistuaksesi ensimmäiseen moduuliin:

  • Hae KSAOn opiskelijaksi media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon 8.8.2020 mennessä, muista myös ennakkotehtävä!
  • Odota kutsua viikolle 26 haastatteluun ja valintakokeeseen
  • Aloita opinnot Kotkassa 31.8.2020.

 

LISÄTIEDOT

Lisätietoja media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta voit kysyä:

Repin-instituutin amanuenssi Aleksandra Hintsala,
puh. 040 595 5893, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiimiesimies Arja Snygg, puh. 020 615 5926, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hakuaika on 8.8.2020 saakka. Koulutukseen haetaan lomakkeella KSAOn sivujen kautta www.ksao.fi/haussanyt

 

MUU KUVATAIDEKOULUTUS

Mikäli jäit vielä pohtimaan, olisiko media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto yhteistyössä Repin instituutin kanssa se Sinun juttusi, voit aina osallistua lyhyisiin kuvataidekoulutuksiimme Repinissä, joita päivitämme lisää kesän aikana sivuillemme. Nyt syksyllä tarjoamme mm:

21.-30.08.2020 PLEIN AIR KOTKASSA 2020

29.-30.8.2020 Ihastuttava italic - Kalligrafiakurssi

5.9.20-17.1.21 Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet (20 op)

18.-20.9.2020 Maisemamaalaus ja piirustus Tallinnassa

24.-25.10.2020 Italic, indigo, hiilenmusta ja Black out -poetry


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa