• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi


Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen koulutuspolku Kymenlaakson kesäyliopistossa 2019-2020

Oletko harkinnut terveystieteden opettajan uraa tai lähiesimiehen ja sote-johtajan uraa? Alla löydät koulutuspolut sekä terveystieteiden opettajaksi että esimiestehtäviin.

Minustako terveystieteiden opettaja?

Onko Sinulla sosiaali- ja terveysalalta ammattikorkeakoulututkinto? Oletko kiinnostunut terveystieteiden opettajan työstä?

Terveystieteiden opettaja työskentelee ammattikorkeakoulussa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opettajana. Esimerkiksi sairaanhoitajataustainen terveystieteiden opettaja voi opettaa sairaanhoitajia ja lähihoitajia, röntgenhoitajataustainen röntgenhoitajia, fysioterapeutti fysioterapeutteja (sekä myös sairaanhoitajia ja lähihoitajia) jne. Eli käytännön opetustyö on sitä, mikä on Sinun taustasi. Tutkinnon nimi ei kuitenkaan anna Sinulle mahdollisuutta opettaa terveystietoa, vaan sitä varten Sinun tulee opiskella lisäksi ”Terveyden edistäminen ja terveystieto”- perus- ja aineopinnot.

Polku terveystieteiden opettajaksi voi alkaa jo vaikka tulevana syksynä. Kymenlaakson kesäyliopistossa voit opiskella hoitotieteen aineopinnot, 31 op, Itä-Suomen yliopistoon. Perusopinnot korvataan aiemmalla amk-tutkinnollasi.

Hoitotieteen aineopintojen lisäksi Sinun on mahdollista opiskella tutkintoon sisältyvä kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen perusopintojen kokonaisuus.

Hakuun vaadittavien edeltävien opintojen täytyttyä sinun on mahdollista hakea Itä-Suomen yliopistoon hoitotieteen tutkinto-opiskelijaksi terveystieteiden opettajan koulutukseen, ja voit hakea avoimessa yliopistossa suorittamistasi alan opinnoista hyväksilukua. Näin opiskeluaikasi Kuopiossa lyhenee. Opintovaatimukset ja opintosuunnitelmat vaihtelevat, joten varmista aina sen hetkinen tilanne, mitä vaaditaan.

Sekä hoitotieteen että kasvatustieteen opinnot ovat mahdollisia suorittaa työn ohessa verkko-opintoina. Muistathan kuitenkin, että vaikka opinnot ovat etäopiskelua, opintoihin on aina mahdollista saada ohjausta ja apua soittamalla, laittamalla sähköpostia tai piipahtamalla toimistollemme!

Minustako lähiesimies tai sote-johtaja?

Oletko kiinnostunut sosiaali- ja terveysjohtamisesta?

Sote-johtajan opintoja ovat sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnot (30 op). Jo nämä opinnot antavat sinulle mahdollisuuden hakea lähijohtajan toimea. Voit opiskella myös Kymenlaakson kesäyliopistossa tutkintoon hyväksiluettavia menetelmäopintoja. Opintojen vaatimukset  ja niiden ajankohdat vaihtelevat vuosittain, joten tarkista ne kesäyliopistolta.

Sosiaali- ja hallintotiedettä pääaineenaan opiskelleet voivat työskennellä sosiaali- ja terveysjohtajina, vanhuspalvelujohtajina, johtajina sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, henkilöstö- ja kehittämispäällikköinä sekä opetus- ja tutkimustehtävissä.

Sosiaali- ja hallintotieteen opinnot ovat mahdollisia suorittaa työn ohessa verkko-opintoina. Menetelmäopintoihin sisältyy yleensä lähiopetusta. Muistathan kuitenkin, että vaikka opinnot ovat pääosin etäopiskelua, opintoihin on aina mahdollista saada ohjausta ja apua soittamalla, laittamalla sähköpostia tai piipahtamalla toimistollemme!

Lue myös:

Tieni terveystieteiden opettajaksi

5 syytä opiskella Kymenlaakson kesäyliopistossa

Mikä ihmeen avoin yliopisto?

Mitä on logoterapia?

Syksyllä starttaavat Logoterapian perusopinnot, mutta mitä on logoterapia?

Logoterapian on kehittänyt wieniläinen lääketieteen ja filosofian tohtori Viktor E. Frankl (1905-1997). Kreikankielinen logos-sana tarkoittaa suomeksi käännettynä tarkoitusta, merkitystä, mieltä ja järkeä. Logoterapian ensisijainen ja motivoiva voima onkin löytää elämälle tarkoitus (Frankl 2011; Suomen Logoterapia instituutti 2019a).

Lue lisää

Esittelyssä Voicefulnessin kehittäjä Anne Tarvainen

Kerrotko alkuun hieman siitä kuka olet, mikä on ammattisi/ koulutuksesi ja millaista työtä teet?

Olen lauluntutkija, äänikouluttaja ja laulaja. Koulutukseltani olen filosofian tohtori. Väittelin vuonna 2012 Tampereen yliopistosta pääaineenani etnomusikologia. Väitöskirjani käsitteli laulajan ääntä ja ilmaisua. Tällä hetkellä teen Koneen Säätiön rahoittamaa tutkimusta kuurojen, laulutaidottomien ja ääniongelmaisten laulajien kehollisista laulamiskokemuksista. Olen myös Voicefulnessin kehittäjä ja vedän koulutuksia eri puolella Suomea. Omaa musiikkiani teen taiteilijanimellä Aava Uusikuu.

Lue lisää

Esittelyssä "Hajautettu tiimityö ja etäjohtaminen"-kurssin kouluttaja Ulla Vilkman

Kerrotko alkuun hieman siitä kuka olet ja millaista työtä teet?

Olen etäjohtamisen asiantuntija, modernin työelämän kehittäjä ja Timanttia Consultingin toimitusjohtaja. Olen kouluttanut ja valmentanut työyhteisöjä vuodesta 2011, viimeiset viisi vuotta erityisesti esimiehiä. Vedän myös etäjohtamisen asiantuntijatiimiä, joka kehittää ja kouluttaa organisaatioita mm. etätyöhön, hajautettuun tiimityöhön, monipaikkaisen työn johtamiseen.

Lue lisää

Esittelyssä Erkkajoogan kouluttaja Mari Kapulainen

Kerrotko alkuun hieman siitä kuka olet, ja millaista työtä teet?

Olen valmistunut fysioterapeutiksi Turusta vuonna -99 ja vuodesta 2003 olen toiminut yrittäjänä omalla vastaanotollani. Työssä psykofyysinen lähestymistapa on ollut lähellä sydäntä ja olenkin kouluttautunut vuosien varrella siihen syvemmin, esimerkiksi psykofyysisen hengitysterapian ja basic body awereness therapyn koulutusohjelmissa. Asiakkaillani on esimerkiksi uupumukseen, masennukseen ja ahdistukseen liittyvää kehollista oireilua ja silloin ihan perinteisen fysioterapian keinot eivät aina riitä, vaan on hyvä lähestyä asiakasta ottaen huomioon keho-mieli-yhteys.

Lue lisää

Esittelyssä Juha Kilpiä

Olen käynyt elämäni varrella lukuisissa koulutuksissa. Osan koulutuksista muistan ainoastaan todistuksesta, jonka olen saanut muistoksi tilaisuudesta. Sitten on taas niitä koulutuksia, jotka ovat painautuneet syvälle mieleen.

Lue lisää

Aina ei tarvitse lähteä opiskelemaan kotoa kauemmas

Kymenlaakson kesäyliopisto ja Jamilahden kansanopisto julkaisivat 12.4.19 tiedotteen, jossa kerrottiin syksyllä aloitettavasta yhteistyöstä, jolla tuodaan yliopisto-opinnot Kymenlaaksoon, kymenlaaksolaisten saataville. Asiassa ei sinänsä ole mitään uutta, sillä Kymenlaakson kesäyliopisto on tarjonnut vastaavia opintoja jo vuosikymmeniä. Uutta sen sijaan on se, että nyt kymenlaaksolaisilla on mahdollisuus opiskella lähiopintoina vuoden ajan erityispedagogiikkaa, kasvatustiedettä tai kauppatiedettä hyödyntäen kaikki opiskelijaetuudet, menettämättä yhtään mitään.

Lue lisää

Tuplamaisteriksi?

Oletko suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon, mutta kaipaisit uutta uraa etkä kuitenkaan haluaisi aloittaa ”ihan alusta”? Toivoisitko myös, että opiskelu tapahtuisi ainakin osittain omalla paikkakunnallasi?

Lue lisää

Kiinnostaako sosiaalityö?

Kymenlaakson kesäyliopistossa tarjotaan Itä-Suomen yliopiston alaisia avoimen yliopiston opintoja, jotka valmistavat sosiaalityön väylä- tai maisterihakuun. Kesäyliopistolla on mahdollisuus tarjota esimerkiksi kandidaatin tutkielma ja seminaariopintoja, kieli- ja viestintäopintoja, erilaisia perus- ja aineopintoja sivuaineeksi sekä menetelmäopintoja ympäri vuoden. Opinnot sopivat ihan kaikille koulutustaustasta riippumatta. Voit siis olla vaikkapa kevään abituerientti tai jo sosiaalialan ammattilainen, esimerkiksi sosionomi.

Lue lisää

Minustako ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja?

Kymenlaakson kesäyliopistossa alkaa taas syksyllä 2019 ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan koulutus. Haastattelimme vuosi sitten neuropsykologiseksi valmentajaksi valmistunutta Outi Juholaa ja pyysimme häntä kertomaan, millainen koulutus oli ja mitä hyötyä siitä on ollut valmistumisen jälkeen työelämässä.

Lue lisää

Toisenlainen polku S2-opettajaksi

S2-opettajaksi päädyin sattumalta. Kouvolan vastaanottokeskukseen tarvittiin suomen kielen kouluttajaa, ja ystäväni vinkistä päätin hakea. Töiden ohella suoritin ”Suomi toisena/ vieraana kielenä”-perusopintoja, joista oli suuri hyöty opettamisessa.

Lue lisää

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 040 538 0213

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa