placer

Saavutettavuus-avustimet

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Ajankohtaista Kymenlaakson kesäyliopistossa

Kesäyliopisto lisää hyvinvointi- ja harrastuskursseja

Kymenlaakson kesäyliopisto tarjoaa ensi syksynä entistä enemmän hyvinvointia edistäviä kursseja. Uutuuksia ovat mm. runon kirjoittamiseen ja elämäkerralliseen kirjoittamiseen johdattelevat kurssit. Uusia taitoja voi opetella myös esimerkiksi valokuvauksessa tai rummun tekemisessä.

”Avoimen yliopiston ja ammatillista kehittymistä tukevan koulutuksen lisäksi haluamme tarjota kursseja, joista voi saada hyvää oloa ja mielenkiintoisia kokemuksia”, kertoo rehtori Elina Ivakko. Opiskelu auttaa tutkitusti ylläpitämään toimintakykyä ja mielenterveyttä sekä ehkäisemään syrjäytymistä ja masentumista. Kesäyliopiston koulutukset ovat pääsääntöisesti kaikille avoimia. Opiskelijamaksut pyritään pitämään mahdollisimman edullisina. ”Toivottavasti hallitusneuvottelujen yhteydessä esiin noussut uhka vapaan sivistystyön rahoituksen leikkauksista ei toteudu ja voimme jatkossakin tarjota kohtuuhintaisia kursseja”.

Repin-instituutin kuvataidekoulutus päättyy

Kesäyliopisto on vastannut Repin-instituutin kuvataidekoulutuksesta noin kymmenen vuoden ajan. Viime vuosina koulutukseen on ollut niukasti hakijoita. Opiskelijamäärä on niin pieni, että koulutuksen järjestämiselle ei ole taloudellisia edellytyksiä. Repin-instituutin kuvataidekoulutus päättyy osana Kymenlaakson kesäyliopiston toimintaa.  ”Tappiollisen toiminnan jatkaminen ei ole pitkällä tähtäimellä kestävä ratkaisu. Järjestämme jatkossakin lyhyitä kuvataidekursseja”, toteaa Elina Ivakko.

Lisätietoja:
Elina Ivakko
Rehtori
puhelin 040 555 9094
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kymenlaakson kesäyliopiston toimisto suljettuna 3.-23.7.2023

Olemme heinäkuussa lomalla, mutta ilmoittautuminen on koulutuksiimme avoinna koko kesän. Jos sinulla on kysyttävää, huomaathan, että emme vastaa viesteihin toimiston ollessa suljettuna. 

Ajankohtaista Kymenlaakson kesäyliopistossa
Yhteystiedot
Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516


Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501


Copyright © 2023 Kymenlaakson kesäyliopisto