Alvarismin Aalloilla Kymenlaaksossa

Alvarismin Aalloilla Kymenlaaksossa -luento ja kävelykierros Ankkapurhan maisemissa ovat osa Kouvolassa 14.–22.8.2021 vietettävää Alvar Aalto -viikkoa. Kyseessä on elävä kaupunkitapahtuma, jonka teemat liittyvät monipuolisesti arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen sekä niiden taustalla vaikuttaviin asioihin: kulttuuriin, historiaan ja ajan ilmiöihin. 

Kymenlaakson kesäyliopisto järjestää lauantaina 21.8. klo 14-16 Tehtaanmäen koulussa Inkeroisissa aiheeseen liittyvän luennon ja sen jälkeen lähdetään opastetulle kävelykierrokselle Ankkapurhan kulttuuripuiston maisemiin.

Dialogiluennon aikana arkkitehti, tekniikan tohtori Heikki Lonka kertoo arkkitehtiuransa alkutaipaleesta Alvar Aallon arkkitehtitoimistossa, jossa hän työskenteli uransa alussa Elissa Aallon johdolla. Heikki Longalla on lukuisia tarinoita sekä kuvia siitä, miten kuuluisat rakennukset ja huonekalut syntyivät ja millaisia ajatuksia suunnittelun taustalla oli.

Puhekumppanina toimii psykologian tohtori, professori Kirsti Lonka, joka on Kymenlaakson kesäyliopiston tiederehtori. Hänen kanssaan kehitellään ajatuksia myös siitä, millainen oikein oli Aallon toimiston ryhmädynamiikka ja -henki, sekä miten alvarismi eli ja hengitti
toimistossa vielä vuosikymmeniä Aallon kuoleman jälkeenkin.

Lisätietoja

Tilaisuus on maksuton - Tervetuloa!

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa