Taidekilpailu visuaalisten alojen opiskelijoille 15.1.2021–30.4.2021

Vuonna 2021 Repin-instituutin kuvataidekoulutus täyttää 15 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestämme kilpailun visuaalisten alojen opiskelijoille Kymenlaaksossa yhteistyössä Kotkan kaupungin Kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen sekä Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO:n kanssa. Kilpailun teemana on 'Raja'. Teemaa voi lähestyä niin maantieteellisestä kuin esimerkiksi filosofisesta tai poliittisesta näkökulmasta käsin.

Kilpailu on avoin kaikille Kymenlaakson oppilaitoksissa visuaalista alaa opiskeleville mukaan lukien lukiolaiset ja kansalaisopistojen harrastajat 16 ikävuodesta ylöspäin, yläikärajaa ei ole. Teemaa voi lähestyä niin maantieteellisestä kuin esimerkiksi filosofisesta tai poliittisesta näkökulmasta käsin.

“Uusi suomalainen essee” -kirjoituskilpailu julkistettiin Kotkassa 1.11.2020. Kirjoituskilpailun teema Raja kirvoitti ajatuksen samaa teemaa käsittelevän taidekilpailun järjestämisestä visuaalisten alojen opiskelijoille. Kotkan kaupungin kulttuurijohtaja Tomi Purovaara otti idean innostuneena vastaan. Taidekilpailun organisoinnista vastaa Repin-instituutin kuvataidekoulutus Kotkassa.

Kilpailuun tulleista teoksista valitaan näyttelyteokset vuoden 2021 aikana pidettävään näyttelyyn. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Kotkan Energian kanssa ja osallistumalla kilpailuun taiteilija antaa luvan käyttää teoskopiotaan Kotkan Energian sähkökaappien kaunistamiseen julkisilla paikoilla. Yhteistyö mahdollistaa kilpailun rahapalkinnot ja tuo taiteilijalle näkyvyyttä sähkökaappien teippausten ja muun yhteistyömarkkinoinnin myötä.

Kilpailuteoksen tulee olla kaksiulotteinen, muutoin tekniikka on vapaa (maalaus, digitaalinen maalaus, piirustus, sarjakuva, grafiikka, valokuva jne).

Kilpailu on avoinna 15.1.2021-30.4.2021. Ilmoittaudu kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomake kilpailusivustolla ja liitä mukaan hyvälaatuinen kuva tekemästäsi teoksesta (max 2 teosta/osallistuja). Ilmoittautuminen ja valmiit teoskuvat toimitetaan tuomaristolle viimeistään 30.4.2021 alla olevan kilpailusivuston kautta. Näyttelyyn valitut teokset pyydetään toimittamaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana kilpailun järjestäjälle.

Lisätietoa, kilpailun säännöt ja ilmoittautuminen kilpailuun tästä www.lyyti.fi/p/Rajataidekilpailu_2021_7564

Taidekilpailun voittaja palkitaan 1000 euron rahapalkinnolla. 2. palkinto on 500 eur ja 3. palkinto 250 eur. Lisäksi jaetaan pienempiä palkintoja kunniamaininnan saaneille.

Taidekilpailun voittaja julkistetaan yhdessä Uusi suomalainen essee -kirjoituskilpailun kanssa Kotkassa 10.9.2021. 

Kilpailun järjestää Kymenlaakson kesäyliopiston Repin-instituutin kuvataidekoulutus yhteistyössä Kotkan kaupungin, Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO:n ja Kotkan Energian kanssa.

Tuomaristo:
Olavi Heino, taidemaalari (Kotka), Olli Mantere, kuvanveistäjä (Kotka), Marleena Liikkanen, valokuvaaja (Kouvola), Olga Denisenko, kuvataitelija (Pietari), Irina Tatarnikova, kuvataiteilija (Pietari).

 

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa