placer

Saavutettavuus-avustimet

Mietitkö koulutuksen hintaa? Tutustu maksuvaihtoehtoihimme

Koulutus on aina investointi rahallisesti ja ajallisesti. Vastineeksi voit oppia uusia asioita ja kerryttää osaamispääomaa, joka säilyy sinulla aina. Ammatillinen kehittyminen ja työn tehostuminen tai asiakkaiden entistä parempi palvelu voi maksaa itsensä takaisin hyvinkin nopeasti. Uuden pätevyyden hankkiminen koulutuksen avulla voi olla pidemmällä tähtäimellä hyvinkin kannattava sijoitus. Käytännön tasolla moni miettii, miten järjestää opintojen rahoitus.

Kymenlaakson kesäyliopiston maksukäytännöt vaihtelevat koulutuksen pituuden ja tyypin mukaan. Tarkemmat tiedot löytyvät kunkin koulutuksen tiedoista sekä tästä linkistä.

Pitkät koulutusohjelmat

Useimpien pitkien koulutusohjelmiemme maksut on mahdollista tarvittaessa suorittaa erissä. Jos haluat maksaa erissä, ota yhteyttä koulutussihteereihimme sopiaksesi asiasta. Ensimmäinen erä laskutetaan koulutuksen käynnistyessä ja loput maksut tasaerissä koulutuksen etenemisen mukaisesti, joten maksut jakautuvat koko opintoajalle eikä sinun tarvitse varautua suuriin kertamaksueriin. Ensimmäinen erä tulee olla maksettuna koulutuksen alkaessa ja viimeinen 14 vuorokautta ennen koulutuksen päättymistä.

Lyhytkurssit

Lyhyiden (kesto alle 1 pvä – muutama päivä) koulutusten maksut laskutetaan yleensä yhdessä erässä koulutuksen alkaessa. Huomaathan että ilmoittautuminen koulutukseen on sitova.

Avoin yliopisto

Kymenlaakson kesäyliopiston osuus opintomaksusta lähetetään opintojen alkaessa, avoimen yliopiston maksua ja ilmoittautumista varten saat meiltä ohjeet. Eri avoimien yliopistojen opintomaksujen laskutuskäytäntö vaihtelee yliopistojen välillä. Joissakin avoimissa yliopistoissa maksat opintokokonaisuuden opintomaksun kerralla (esim. Turun yliopisto) ja toisissa (esim. Itä-Suomen yliopisto) yliopiston opintomaksut tulevat osissa opintojaksokohtaisesti.

Peruutukset

Voit perua osallistumisesi kuluitta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Mikäli perut ilmoittautumisen tämän jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko koulutusmaksun. Maksettuja maksuja ei palauteta ja mahdolliset laskuttamatta olevat osallistumismaksut laskutetaan. Maksu peritään kokonaisuudessaan myös siinä tapauksessa, jos keskeytät kurssin tai opintokokonaisuuden. Ilmoittautuminen ei raukea, vaikka jättäisit tulematta koulutukseen tai kurssimaksun maksamatta. 

Avoimen yliopiston opinnoissa osallistumisen voi perua kuluitta vain ilmoittautumisajan ollessa vielä avoinna. Peruutus tehdään sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tervetuloa koulutuksiimme!

 • Osumia: 92

Tule tapaamaan meitä uudelle Satama Areenalle 23.-24.9.2023!

Oletko kiinnostunut siitä, miten voisit lisätä omaa hyvinvointiasi vapaalla ja työssä?
Tai mietitkö, mitä haluaisit vielä olla?

Olemme mukana Hyväntuulen messuilla Kotkan uudella Satama Areenalla 23.-24.9.2023. Tervetuloa tapaamaan meitä!

Tapahtumaan on vapaa pääsy - ihan kaikille. Messujen aukioloajat ovat lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-16.

Itseään kehittävä ja utelias ihminen saa mahdollisuuksia ilmaista ja toteuttaa itseään sekä tuottaa itselleen jotakin itsessään arvokasta. Tule tutustumaan, mitä Kymenlaakson kesäyliopisto voi tarjota sinulle!

Uutiskirjeemme Hyväntuulen messuviikonloppuna 23.-24.9.2023 tilanneiden kesken arvotaan 100 € koulutuslahjakortti. Lahjakortti on voimassa 30.6.2024 asti maksettaessa Kymenlaakson kesäyliopiston omia koulutuksia, joissa ilmoittautuminen avoinna. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Voit tilata uutiskirjeemme tästä tai messuilla paikan päällä!

Lisätietoja Hyväntuulen messuista 

 

 • Osumia: 34

Ajankohtaista Kymenlaakson kesäyliopistossa

Kesäyliopisto lisää hyvinvointi- ja harrastuskursseja

Kymenlaakson kesäyliopisto tarjoaa ensi syksynä entistä enemmän hyvinvointia edistäviä kursseja. Uutuuksia ovat mm. runon kirjoittamiseen ja elämäkerralliseen kirjoittamiseen johdattelevat kurssit. Uusia taitoja voi opetella myös esimerkiksi valokuvauksessa tai rummun tekemisessä.

”Avoimen yliopiston ja ammatillista kehittymistä tukevan koulutuksen lisäksi haluamme tarjota kursseja, joista voi saada hyvää oloa ja mielenkiintoisia kokemuksia”, kertoo rehtori Elina Ivakko. Opiskelu auttaa tutkitusti ylläpitämään toimintakykyä ja mielenterveyttä sekä ehkäisemään syrjäytymistä ja masentumista. Kesäyliopiston koulutukset ovat pääsääntöisesti kaikille avoimia. Opiskelijamaksut pyritään pitämään mahdollisimman edullisina. ”Toivottavasti hallitusneuvottelujen yhteydessä esiin noussut uhka vapaan sivistystyön rahoituksen leikkauksista ei toteudu ja voimme jatkossakin tarjota kohtuuhintaisia kursseja”.

Repin-instituutin kuvataidekoulutus päättyy

Kesäyliopisto on vastannut Repin-instituutin kuvataidekoulutuksesta noin kymmenen vuoden ajan. Viime vuosina koulutukseen on ollut niukasti hakijoita. Opiskelijamäärä on niin pieni, että koulutuksen järjestämiselle ei ole taloudellisia edellytyksiä. Repin-instituutin kuvataidekoulutus päättyy osana Kymenlaakson kesäyliopiston toimintaa.  ”Tappiollisen toiminnan jatkaminen ei ole pitkällä tähtäimellä kestävä ratkaisu. Järjestämme jatkossakin lyhyitä kuvataidekursseja”, toteaa Elina Ivakko.

Lisätietoja:
Elina Ivakko
Rehtori
puhelin 040 555 9094
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kymenlaakson kesäyliopiston toimisto suljettuna 3.-23.7.2023

Olemme heinäkuussa lomalla, mutta ilmoittautuminen on koulutuksiimme avoinna koko kesän. Jos sinulla on kysyttävää, huomaathan, että emme vastaa viesteihin toimiston ollessa suljettuna. 

 • Osumia: 287

Nyt voit suorittaa Logopedian perusopintoja Kymenlaaksossa

Puheterapeutti työskentelee mm. lasten kanssa

Kymenlaakson kesäyliopisto toteuttaa Logopedian perusopinnot 2023–2024 yhteistyössä Turun yliopiston Psykologian ja logopedian laitoksen kanssa avoimen yliopiston opintoina.

Opintoihin sisältyy joitakin reaaliaikaisia luentoja verkossa, opetustallenteita, tuutorin vetämiä opintoryhmässä tehtäviä harjoituksia lähiopetuksena Kouvolassa sekä itsenäisiä tehtäviä ja/tai tenttejä. Opintoryhmää ohjaa Turun yliopiston hyväksymä logopedi, jonka vetämänä toteutetaan käytännön harjoitukset ja kokoontumiset. Opinnot alkavat syksyllä 2023 ja jatkuvat kolmen lukukauden ajan (syksylle 2024).

Logopedia on tieteenala, joka tutkii ja hoitaa puheen ja kielen häiriöitä. Se keskittyy tarkastelemaan puheen tuottamisen, ymmärtämisen, äänenmuodostuksen, puheen rytmin ja kielen rakenteen eri osa-alueita ja niiden häiriöitä.

Logopedi auttaa henkilöitä, joilla on esimerkiksi äänihäiriöitä, kuten äänihuulisairauksia tai äänentuoton ongelmia, puhehäiriöitä, kuten esimerkiksi artikulaatio- ja sanasujuvuusvaikeuksia, sekä kielen häiriöitä, kuten kielellisiä kehityshäiriöitä tai aivovaurion aiheuttamia puheen ja kielen häiriöitä.

Logopedian opintojen aikana opiskelijat perehtyvät normaaliin puheen, kielen, vuorovaikutustaitojen ja nielemisen kehitykseen, häiriöihin sekä logopediseen diagnostiikkaan ja kuntoutukseen. Logopedian opinnot ovat poikkitieteellisiä ja sisältävät myös fonetiikan, psykologian ja lääketieteen opintoja.

Verkkosivuillamme on julkaistu ennakkotiedot 1.9.2023 alkavista avoimen yliopiston opinnoista. Tietoja täydennetään kevään aikana.

Tutustu opintoihin ja lue lisää!

 

 

 • Osumia: 333

Kymenlaakson kesäyliopiston esittely Kotkan valtuustossa

Rehtorimme Elina Ivakko ja koulutussuunnittelija Maija Mikkilä kävivät esittelemässä Kymenlaakson kesäyliopiston toimintaa Kotkan kaupunginvaltuuston tiedonantokokouksessa 6.2.2023.  Ajatus esittelytilaisuudesta syntyi kuntajohtajien tapaamisessa tammikuussa. Myöhemmin tänä keväänä tulossa vierailut myös muiden Kymenlaakson kuntien valtuustoissa.

Kesäyliopiston esittely Kotkan kaupunginvaltuustolle
Elina Ivakko (vasemmalla) ja Maija Mikkilä Kotkan kaupungintalon valtuustosalissa (kuva Pia Hurtta)

Valtuutetuille esiteltiin opetustarjonnasta mm. avoimen yliopiston opetusta ja kuinka on mahdollista opiskella kohti tutkintoa Kymenlaaksosta käsin, vaikka alueella ei ole omaa yliopistoa. Lisäksi kerrottiin ammatillisesta täydennyskoulutuksesta, lasten ja nuorten yliopiston sekä ikääntyneiden yliopiston toiminnasta. Valtuutetut esittivät myös kysymyksiä kesäyliopiston toiminnasta.

Kymenlaakson kesäyliopisto toimii osana Kymenlaakson liittoa, toimipaikkamme sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa.

 • Osumia: 236

Kuinka toimit, kun avoimen yliopiston opinnot kiinnostavat

Mietitkö mikä sinusta tulee ”isona” tai jäitkö ilman jatko-opiskelupaikkaa? Tai kaipaatko uusia ajatuksia oman työsi kehittämiseen tai uuden urapolun rakentamiseen? Tutustu ensin rauhassa avoimen yliopiston eri alojen opintokokonaisuuksiin.

Kymenlaakson kesäyliopistossa toimii aktiivinen avoin yliopisto, jossa tarjontaa on monilta eri aloilta, useiden yliopistojen opetussuunnitelmien mukaisesti. Avoimessa yliopistossa opiskelu on hyvä, matalan kynnyksen keino yliopistotason opintoihin ja eri oppiaineisiin. Avoin yliopisto on nimensä mukaisesti pääosin avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Joillekin kursseille voidaan vaatia pohjalle aiempia opintoja, jotta perustiedot ovat hallussa.

Opintokokonaisuuksien alla on kuvaustekstit jokaisesta kokonaisuuteen kuuluvasta opintojaksosta. Niistä tiedoista näet, minkälaisia teemoja jaksot sisältävät ja onko opintojakso aikataulutettu vai voiko sen suorittaa itsenäisesti oman opintoaikataulun suunnittelemalla.

Opintojaksojen kuvauksista näet myös tiedot opintojakson laajuudesta, montako opintopistettä ja millaisia työskentelytapoja jakso sisältää. Suurin osa avoimen yliopiston opinnoista on verkko-opintoja, jolloin voit tehdä opinnot kotoasi käsin. Jos opintoihin sisältyy lähiopetusjaksoja, on ne mainittu opintojaksojen kuvauksessa. Yksi opintopiste tarkoittaa laskennallisesti noin 27 tuntia opiskelutyötä (sisältää luennot, itsenäisen työn, harjoitustyöt, ryhmäkeskustelut yms. mitä opiskelutapoja kukin opintojakso sisältääkään).

Jos suoritustapojen kohdalla on mainittu tietyt verkkotenttien ja esseetöiden päivämäärät, niitä on silloin noudatettava mutta muuten avoimen yliopiston opintojen aikataulutus on hyvin joustavaa ja mahdollista sovittaa esim. työelämän oheen. Tärkeää on miettiä ja suunnitella omaa ajankäyttöä hyvissä ajoin ja realistisesti. Opintoja varten on suositeltavaa tehdä itselle säännöllinen ”viikkolukujärjestys”, jonka mukaan edetä, sillä muutoin on vaarana, että kaikki loppusuoritukset pakkautuvat opinto-oikeusajan loppupuolelle ja työmäärä muodostuu lopulta mahdottomaksi.

Kun löydät itseäsi innostavat opinnot, toimi näin:

 • Ilmoittaudu opintokokonaisuuteen Kymenlaakson kesäyliopiston sivun kautta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.
 • Saat sähköpostitse vahvistuksen. Jos sitä ei sinulle tule, tarkista ensin myös roskapostilaatikko.
 • Saat Kymenlaakson kesäyliopistosta linkit, joiden kautta rekisteröidyt avoimeen yliopistoon opiskelijaksi eri jaksoille (jotta suorituksesi yms. opintohallinto rekisteröityy oikein) ja kirjaudut verkko-oppimisympäristöön.
 • Sinulle tulee sähköpostitse kesäyliopiston lasku opinnoista.
 • Rekisteröidyttyäsi sekä opintojaksoille että kirjauduttuasi avoimen yliopiston verkko-oppimisympäristöön voit aloittaa opintosi. Verkko-oppimisympäristöstä löydät aina viimeisimmät ohjeet jokaiselle opintojaksolle, joten on ehdottoman tärkeää, että kirjaudut sinne heti opetuksen alettua.

Jaksokohtainen opiskeluoikeus on voimassa yhden lukuvuoden ajan välillä 1.8.–31.7. ellei jakson opetussuunnitelman tiedoissa ilmoiteta toisin.

Vaikka monet opinnot tapahtuvat verkossa, niin et ole yksin, tukenasi on Kymenlaakson kesäyliopiston henkilökuntamme ja oppiaineen omat tuutorit. Näistä saat lisätietoja, kun ilmoittaudut opintoihin. Annamme myös henkilökohtaista opintoneuvontaa. Voit varata oman ajan opintoneuvontaan Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. -sähköpostin kautta.

 

Hanna Laitvirta, koulutussihteeri

 • Osumia: 448

Osaaminen Ratkaisee! - seminaari houkutti seuraamaan

Osaaminen Ratkaisee! – seminaari veti lähes 150 hengen yleisön kuulemaan ja keskustelemaan osaamisen tärkeydestä maakunnalle. Aihetta lähestyttiin monipuolisesti alan kärkinimien alustamana. Seminaarin lähtökohtana oli tuoda yhteen kymenlaaksolaisia toimijoita, herättää ajattelua osaamisen tärkeydestä sekä luoda yhteistä tahtotilaa.

Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Kymenlaakson korkeakouluyhdistys, Kymenlaakson liitto sekä Kymenlaakson kesäyliopisto. Tilaisuus järjestettiin 13.9.2022 Merikeskus Vellamossa sekä etäyhteydellä.

Seminaarissa puhujina olivat:

tietokirjailija, futuristi Perttu Pölönen
työelämän ja koulutuksen asiantuntija FT Tapio Huttula
Laboren johtaja, Jyväskylän yliopiston professori Mika Maliranta
VM:n kestävän kehityksen pääsihteeri Eeva Furman
Vaikuttavuussäätiön toimitusjohtaja Petro Poutanen
HaminaKotka Sataman liikennejohtaja Ville Kuitunen
Kinnon kehittämispäällikkö Mika Penttilä
Kotkan kaupungin tekninen johtaja KTT Vesa-Jukka Vornanen

Päivän keskellä kuntajohdon edustajat, Terhi Lindholm, Sami Virtanen, Tuukka Forsell ja Hannu Muhonen vastasivat paneelissa osaamiskysymyksiin mm. strategisten valintojen näkökulmasta.

Keskustelua päivän aikana oli johtamassa valmentaja, työelämäuudistaja, tietokirjailija Riitta Hyppänen.

Seminaaripäivän julkisiin esitysmateriaaleihin voit tutustua Kymenlaakson liiton verkkosivuilla.

Osaaminen ratkaisee -seminaari Kotkassa

 • Osumia: 373

Innostu opiskelemaan!

Avoimen yliopiston opinnoissamme on nyt uuden lukuvuoden 2023-2024 koittaessa laaja tarjonta, liki 30 eri oppiainetta.
Suurin osa avoimen yliopiston opinnoista on verkko-opintoja, jolloin voit tehdä opinnot kotoasi käsin. Kymenlaakson kesäyliopiston opintoihin sisältyy myös tuutorin opinto-ohjausta - näin et jää yksin, vaikka opinnot suoritettaisiin täysin verkko-opintoina.

Osaan opintokokonaisuuksista ilmoittautuminen päättyy elo-syyskuun aikana, osassa taas ilmoittautuminen on mahdollista myöhemminkin lukuvuoden aikana (mm. kauppatieteet, työ- ja organisaatiopsykologia, psykologia).

Uutuuksia ovat mm. suositut logopedian perusopinnot ja monikulttuurisuuden opinnot. Tutustu koko tarjontaan täällä: https://www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi/koulutukset/avoin-yliopisto-opetus

Tervetuloa opiskelemaan!

 

 • Osumia: 541
Yhteystiedot
Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516


Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501


Copyright © 2023 Kymenlaakson kesäyliopisto