Koulutukset: Uusia näkökulmia johtamiseen ja yhteisöllisyyteen

Keväällä 2021 tartumme koulutuksissamme ajankohtaisiin työn tekemisen ja johtamisen haasteisiin. Digiaika ja laajamittainen siirtyminen etätyöhön ovat mullistaneet työelämän ja muutos edellyttää myös uudenlaista johtamista. Miten rakentaa yhteisöllisyyden kokemusta etänä? Miten johtaa tunneilmapiiriä? Mitä vastuullisuus tarkoittaa johtamisessa? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksia osallistumalla työn muutosta ja johtamisen ajankohtaisia teemoja käsittelevään koulutussarjaamme. Tutustu koulutuksiin ja valitse omasi. Kaikki koulutukset järjestetään verkkototeutuksina, joten osallistuminen on helppoa ja turvallista.

Yhteisöllisyyden kokemus voi heikentyä etätyössä, kun kohtaamiset työpaikalla jäävät pois. Etäyhteisöllisyys ja innostava ilmapiiri organisaation menestystekijänä -valmennuksessa saat näkemyksiä ja työkaluja yhteisöllisyyden vahvistamiseen etätyössä. Kolmiosainen webinaarisarja kehittää myös henkilökohtaisia tunnetaitoja sekä vuorovaikutustaitoja, joista on hyötyä kaikilla elämän osa-alueilla.  Webinaarien valmentajana toimii tutkimus- ja valmennusyritys Filosofian Akatemian Iida Mäkikallio. Iida on tunnetaitoihin, ihmisten välisiin suhteisiin ja motivaatioon perehtynyt psykologi ja valmentaja.

Laadukas esihenkilötyö etänä ja muutoksen keskellä -webinaarisarja antaa esihenkilöille ja johtajille työkaluja johtamiseen etätyössä sekä muutostilanteissa. Webinaarien teemoina ovat yhteiseen tunneilmastoon vaikuttaminen etäympäristössä, henkilökohtaiset tunnetaidot muuttuvassa työympäristössä sekä syventävät vuorovaikutustaidot ja haastavat keskustelut. Valmentajana toimii tutkimus- ja valmennusyritys Filosofian Akatemian Miia Järvilehto, joka on valmentavan johtamisen, vuorovaikutuksen ja fasilitoinnin asiantuntija.


Vastuullisuus ja sosiaalinen kestävyys

Oletko pohtinut, mitä vastuullisuus sinulle ja organisaatiollesi tarkoittaa? Nyt sinulla on mahdollisuus perehtyä uusimpaan tietoon vastuullisesta ihmisten johtamisesta sekä arvioida sen toteutumista oman organisaatiosi kannalta. Vastuullinen ihmisten johtaminen -koulutus auttaa lisäämään inhimillisyyttä johtamisessa vastuullisesti ja kestävästi. Vastuullisessa johtamisessa on kolme näkökulmaa: taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen. Koulutuksessa perehdytään sekä vastuullisen ihmisten johtamisen kokonaisuuteen että syvennytään erityisesti sosiaalisen kestävyyden osa-alueeseen. Valmentajina Tarja Eloranta ja Tarja Kyllönen.


Kevään maksuttomat tutustumiswebinaarit

Positiivinen johtaminen nojaa humanistiseen ihmiskäsitykseen ja arvomaailmaan. Keskeisessä osassa on vahvuuksien laaja-alainen tunnistaminen. Tule ilmaiseen Vahvuuksien voima tutustumiswebinaariin 20.5.2021 tutustumaan  positiivisen psykologian laajaan vahvuusnäkemykseen. Siinä tarkastellaan taitojen ja osaamisten lisäksi luonteenvahvuuksia, luontaista kyvykkyyttä, kiinnostuksia, arvoja ja resursseja. Teemaan johdattelee myös toinen tutustumiswebinaari Mitä on positivinen johtaminen? (19.4.2021). Positiivinen johtaminen ja organisaatio -koulutuskokonaisuus alkaa elokuussa 2021. Kouluttajana on KT; FM Sanna Wennström, joka on tehnyt positiivisesta johtamisesta väitöskirjan ja kirjoittanut aiheesta tietokirjan.

Liisa Väisäsen maksuton 8-osainen kulttuurihistorian luentosarja

Tarjoamme sinulle Euroopan kulttuurihistorian kahdeksanosaisen luentosarjan 1.2.2021alkaen.  Euroopan kulttuurihistorian luentosarja tarjoaa taiteen välineenä nähdä kokonaiseen aikakauteen ja sen ajan elämään. Mihin tarpeisiin kunkin ajan taide vastaa ja miten se kuvastaa oman aikansa yhteiskuntaa? Luentosarjan aikana käydään läpi eri aikakaudet tiiviissä paketissa, jossa pohditaan yhteiskuntaa sen kaikilta puolilta aina politiikasta talouteen, tieteeseen, uskontoon ja perhe-elämään. Luennot tarjoavat mahdollisuuden nähdä myös oma aikamme osana jatkumoa ja ihmiskunnan kehityshistoriaa. Välineenä kunkin aikakauden tarkasteluun käytetään ajan taideteoksia.

FT Liisa Väisäsen luennot ovat maksuttomia ja luentolinkki lähetetään ilmoittautuneille. Luennon voi katsoa haluamanaan ajankohtana. Jokaiselle luennolle ilmoittaudutaan erikseen.

Osa 1 Antiikin Egypti - ole hyvä!

Taidekilpailu visuaalisten alojen opiskelijoille 15.1.2021–30.4.2021

Vuonna 2021 Repin-instituutin kuvataidekoulutus täyttää 15 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestämme kilpailun visuaalisten alojen opiskelijoille Kymenlaaksossa yhteistyössä Kotkan kaupungin Kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen sekä Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO:n kanssa. Kilpailun teemana on 'Raja'. Teemaa voi lähestyä niin maantieteellisestä kuin esimerkiksi filosofisesta tai poliittisesta näkökulmasta käsin.

Kilpailu on avoin kaikille Kymenlaakson oppilaitoksissa visuaalista alaa opiskeleville mukaan lukien lukiolaiset ja kansalaisopistojen harrastajat 16 ikävuodesta ylöspäin, yläikärajaa ei ole. Teemaa voi lähestyä niin maantieteellisestä kuin esimerkiksi filosofisesta tai poliittisesta näkökulmasta käsin.

Lue lisää

Miksi opiskelu aikuisiällä kannattaa?

  1. Ole mukana muuttuvassa maailmassa, muuttuvana ihmisenä.

Nykypäivän työnantaja odottaa sinun olevan moniosaaja. Moniosaajalle aukeaa työuralla mahdollisuuksia kehittymiseen. Elämä muuttuu ja muuttaa. Muuttavia tekijöitä saattavat olla ympäristötekijät, perhesuhteet, työ, terveys, taloudellinen tilanne, eläköityminen tai toivotun koulutuksen puute. Itsensä kehittäminen on valtava rikkaus, ja sinulla on mahdollisuus opiskella miltei mitä vain, iästä riippumatta. Tulevaisuus odottaa, siellä on paikka myös sinulle!

  1. Voit kehittää osaamistasi, tai muuttaa suuntaa uuden aiheen parissa.

Haluatko parantaa uramahdollisuuksia, tehostaa osaamistasi tai kenties vaihtaa alaa, opiskelu kerrallaan. Meille on mahdollista tulla opiskelemaan muun muassa ammatillisiin täydennyskoulutuksiin matalalla kynnyksellä, monimuotona. Tai aloittaa opiskelut tutkintotavoitteisesti, tai vain tutustua opiskeluun avoimessa yliopistossa. Voimme reagoida nopeasti eri koulutustarpeisiin ja tuottaa kursseja tehokkaasti, niitä tarvitseville. Tervetuloa, meitä on täällä jo monia!

  1. Laajenna harrastuksesi uudeksi ammattisuunnaksi.

Oletko luova ja asiasi tunteva? Unelmoitko, että jonain päivänä voisit ansaita rakkaan harrastuksesi parissa työskentelyllä? Tule uusimaan itsesi – meiltä löytyy koulutuksia monille eri aloille. Yritys-, yrittäjyys- ja johtamiskoulutukset ovat myös osa sitä mitä me teemme. Ja sinä, teet sitä mitä rakastat!

Tarjontamme sisältää myös Repin-instituutin kuvataidekoulutukset, tule ja opi ammattilaiseksi!

  1. Oppiminen on hyväksi ja se sivistää.

Aikuisiässä opiskelu, omasta tahdosta, voi tuntua jopa voimavaralta, joka antaa sinulle uskomattoman motivaatiopyrähdyksen lisäksi avarakatseisuutta ja itseluottamusta. Opiskelun sivuvaikutuksia saattaa olla hyvän olon tunteet ja kasvava usko tulevaisuuteen, joka on sinun näköisesi.

  1. Avaa mahdollisuuksia aloille, jonne et aiemmin olisi uskaltanut kurkottaa.

Aikuisena oppiminen antaa myös tuleville sukupolville varmuutta siihen, ettei koskaan ole liian myöhäistä, sillä työuran muutos tai ammatinvaihto, on ihan ok. Samalla tuet myös suomen taloutta antamalla työmarkkinoille entistä ammattitaitoisempaa osaamista. Sinä päätät, mitä seuraavaksi haluat oppia. Opiskelu ei ole vain nuorille, vaan ihan kaikille. Se voi olla uusi elämäntapa!

Luota itseesi ja kykyihisi, liity joukkoomme - toivomme sinulle upeita opiskeluhetkiä kanssamme!

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa