Kaatumistapaturmien ennaltaehkäisy ja kaatuneen avustaminen

16.10.2018 klo. 09:00 - 16:00
Kuusankoskitalo, Kymenlaaksonkatu 1, Kuusankoski

Kaatumistapaturmien ehkäisy on tärkeä osa iäkkäiden ja muiden henkilöiden terveyttä ja hyvinvointia ylläpitäviä toimia. Tehokas ja tuloksellinen kaatumisten ehkäisy edellyttää monialaista toimintaa ja eri ammattiryhmien aitoa yhteistyötä. Lisäksi ammattilaiset tarvitsevat keinoja ja apuvälineitä kaatuneen avustamiseen silloin, kun heidän työtehtäviinsä liittyy kaatuneen avustaminen. Miten avustaa kaatunutta siten, ettei kuormita tilanteessa itseään ja saa kaatuneen turvallisesti ja mahdollisimman kivuttomasti lattialta / maasta ylös?

Kohderyhmä: Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, omaiset tai muut henkilöt, jotka työssään avustavat kaatuneita

Kouluttaja: FT, TtM, fysioterapeutti Virpi Fagerström

Virpi toimii sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan, ergonomian, työväkivallan ja työturvallisuuden asiantuntijana. Kouluttajana hän on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen. Koulutuksessa harjoitellaan paljon, sillä ergonominen avustaminen vaatii taitoa. Harjoitteet ja tekniikat perustuvat tutkittuun tietoon. Työn ja työskentelyn tulee olla terveellistä ja turvallista – iloa, paloa ja jaksamista!

Koulutuksen tavoite: Osallistuja perehtyy toiminnallisen harjoittelun kautta kaatumisen ennaltaehkäisyyn ja saa avustustyötä helpottavia tekniikoita kaatuneen avustamiseen ja oman työkuormituksensa vähentämiseen.

Koulutuksen käytyään osallistuja
- Ymmärtää henkilön kaatumiseen liittyvät riskitekijät ja osaa omassa työssään huomioida kaatumisriskissä olevat henkilöt.
- Osaa huomioida kaatumisen ehkäisyyn liittyviä osatekijöitä ja edistää omalta osaltaan kaatumisen ennaltaehkäisyä.
- Oppii hyödyntämään UKK-Instituutin Kaatumisseula-menetelmää kaatumisen vaaratekijöiden arvioinnissa.
- Oppii hyödyntämään FRAT ja FROP -työkaluja.
- Saa avustustyötä helpottavia tekniikoita kaatuneen avustamiseen.
- Oppii käyttämään kaatuneen avustamiseen kehiteltyjä apuvälineitä ja ymmärtämään avustustyön kuormitus- ja riskitekijöitä avustettavalle.

Aiheeseen liittyviä blogeja


Osallistumismaksu 185 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 2.10.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot