Psykoosi ja kriittinen psykiatria - näkökulmia psykoosin humanistiseen kohtaamiseen ja hoitoon

5.10.2018 klo. 09:00 - 16:00
Kouvola

Vielä 1980-luvun alkupuolella psykoosin hoitaminen Suomessa pohjautui pitkälti tarpeenmukaisen hoidon perinteeseen. Tässä hoitomallissa keskeisiä periaatteita ovat joustavuus ja pyrkimys sopeuttaa hoitotoimia potilaiden ja heidän läheistensä muuttuviin tarpeisiin. Ensisijainen pyrkimys ei ole psykoosin poistaminen, vaan keskusteluyhteyteen pääseminen ja yritys ymmärtää, mistä juuri tämän potilaan tilanteessa on kysymys.

1990-luvun lopulla suomalainen psykoosin hoitamisen traditio alkoi painottua enemmän neurobiologiseen ajatteluun. Vuonna 2001 Suomessa julkaistiin ensimmäinen valtakunnallinen skitsofrenian käypä hoito malli, mikä on osaltaan vahvistanut kehitystä, jossa psykoosi on ymmärretty yksioikoisesti neurobiogeneettisenä sairautena ja hoitokäytännöissä on painotettu vahvasti lääkehoitoa.

On olemassa runsaasti tutkimustietoa, joka asettaa viimeisenä noin kahtena vuosikymmenenä vallinneen näkemyksen psykoosista ja sen hoitamisesta kriittiseen valoon.  Seminaarissa keskitytään esittelemään tätä kriittisen psykiatrian näkemystä psykoosista ja sen hoitamisesta.

Kouluttaja: Pekka Borchers, LL, FT, psykiatrian erikoislääkäri, perheterapeutti VE

Lue blogikirjoitus

Sisältö:

Psykoosi ja kriittinen psykiatria
- Psykoosi-ilmiöstä ja skitsofreniadiagnoosista
- Käypä hoitosuositukset ja arjen hoitokäytännöt
- Lääkehoitotutkimuksista
 
Näkökulmia psykoosien humanistiseen kohtaamiseen ja hoitoon
- Recovery tutkimus
- Psykoosi ja hoitoyhteistyö
- Psykoosin tarpeenmukainen hoito ja avoin dialogi
 
Osallistumismaksu 165 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 21.9.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot