Varhaisiän musiikkikasvatuskoulutus

8.6.2018 klo. 10:00 - 16:00
Kotka

Kouluttaja: FM Maiju Laurila

Tavoite: Koulutuspäivän aikana on tarkoitus tarjota varhaiskasvatuksen henkilöstölle sekä kaikille muille lasten parissa toimiville tietoa, ideoita ja materiaalia, jota käyttää omassa työssään lasten kanssa. Pääajatuksena on, että jokainen voi lapsen kanssa harjoittaa musiikillista toimintaa harrastuneisuudesta ja pohjakoulutuksesta riippumatta.
 
OHJELMA
 

klo 10-11 MUSIIKKI JA LAPSEN KEHITYS 
Käydään läpi lapsen musiikillisen kehityksen vaiheita sekä taustaa sille, millä tavoin musiikin harjoittaminen vaikuttaa lapsen kehitykseen ja millä tavoin kehitystä voidaan tukea musiikin keinoin.
 
klo 11-12 LAULAMINEN JA ÄÄNENKÄYTTÖÖN ROHKAISEMINEN
Käydään läpi tervettä äänenkäyttöä sekä erilaisia harjoituksia ja ideoita siitä, kuinka kannustaa lasta laulamaan ja leikkimään äänellään. 
 
klo 12-13 Lounastauko
 
klo 13-14 SOITTAMINEN 
Soittaminen on paljon muutakin kuin korkeakulttuuria. Osiossa käydään läpi ideoita siitä, kuinka soittamista voi tuoda osaksi varhaiskasvatuksen arkea ilman suuria musiikillisia taitoja ja aiempaa soittokokemusta.
 
klo 14-15 MUSIIKKI JA LIIKE 
Luvassa ideoita kuinka musiikillista kehitystä voidaan tukea liikkumalla ja millä tavoin musiikkiliikunnan keinoin tukea kehollista kehitystä.  

klo 15-16 KUUNTELEMINEN JA LUOVA TOIMINTA 
Musiikin harrastamisen tärkeä osa on kuunteleminen. Päivän viimeisessä osiossa käydään läpi erilaisia harjoituksia, joiden avulla nauttia musiikin kuuntelemisesta ja oppia musiikkia sekä mm. tukea tunne-elämän kehitystä musiikin ja luovan toiminnan avulla.
 
Osallistumismaksu 50 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 25.5.2018 mennessä.
Lisätietoja: Raija Hellekari
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: raija.hellekari@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot