Sukujuuria Karjalassa

21.2.2018 - 7.3.2018
Verkkokoulutus

Ovatko sukusi juuret Karjalan alueelta? Tällä verkkokurssilla tutustumme Luovutetun Karjalan alueen sukututkimuslähteisiin, muun muassa KatiHa-tietokantaan, mutta myös nykyisen Suomen Karjalan alueen lähteisiin.  Verkossa on käytössä jo paljon digitoituja Karjalan alueen tietoja ja osa niistä on luvanvaraisia, Kansallisarkiston toimipisteissä tutkittavia.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.

Aika:  keskiviikkoisin 21.2.-7.3.2018 klo 17.30-19.00  (6 h)

Kouluttaja: Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

Toteutus: Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys sekä kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Saat verkkokurssin sisäänkirjautumisosoitteen sähköpostiisi ennen koulutuksen alkua.

Sisältö

- Tutustumme Luovutetun Karjalan alueen sukututkimuslähteisiin, muun muassa KatiHa-tietokantaan.
- Käymme kurssilla läpi lupien hakemisen ja perehdymme yhteisjulkaisujärjestelmään, GENiin. Se on maailmanlaajuinen internetissä toimiva sukututkimuksen yhteisjulkaisualusta, johon rakennetaan yhtä yhteistä sukupuuta.
- Suomessa on paljon sukututkimusharrastajia ja jo tuhannet ihmiset tallentavat sukututkimuksia GENiin. Sen yhtenä haasteena on tietojen oikeellisuus ja tällä verkkokurssilla käymme läpi lähteitä, joiden avulla voit tarkistaa tietoja.
- Perehdymme GENin käyttöön ilmaisversiona, tietojen tallentamiseen, lähteiden merkitsemiseen, henkilötietolakiin, tekijänoikeuksiin ja käytännesääntöihin.

Opiskelijat saavat käyttöönsä myös Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset, joiden avulla sukututkimusta on huomattavasti helpompaa tehdä.

Osallistumismaksu 55 €.

Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 12.2.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Laskutustiedot
Tilastotiedot