Tablet-koulutus

19.2.2018 - 7.3.2018
Kouvola

Aika:    
Maanantai 19.2.2018 klo 14–17.15
Keskiviikko 21.2.2018 klo 14–17.15
Keskiviikko 7.3.2018 klo 14–17.15

Kohderyhmä: Opettajat ja kaikki kiinnostuneet

Kouluttajat: Medianomi (AMK) Tuomo Mannonen ja medianomi (AMK) Samu Laine

KOULUTUSPÄIVIEN SISÄLTÖ

19.2. Tabletin perustoiminnot ja sovellukset

Tutustutaan tabletin käyttöön ja sen perustoimintoihin sekä käydään läpi yleisimpiä sovelluksia. Tutustutaan laitteeseen, nappuloihin, kameraan, kirjoitustapaan ja nettiselaimeen sekä perusasetuksien hallintaan, tabletin tietoturvaan, ohjelmien asentamiseen sovelluskaupasta ja päivittämiseen.

21.2. Vinkkejä digitalisuutta soveltaviin mediavaikuttamisen menetelmiin, joiden avulla voi tukea nuoria vaikuttamisessa ja mediataitojen oppimisessa

Tutustutaan oppimista tukeviin sovelluksiin kuten Padlet-seinä ryhmätöihin, QR-koodi, käsitekartat, kollaasityökalut, meemit, live-streemaus tabletilla, animaatiosovelluksen käyttö opetuksessa, pilvipalvelut ja tallennus, pelit oppimiseen/koodaamiseen, portfolityökalut ym. Sovellusten käyttöä harjoitellaan omalla tabletilla. Päivän lopuksi käydään läpi nuorten suosimia sosiaalisen median palveluita: WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram, Spotify, Snapchat, Skype, Twitter ja Steam. Mitä nuoret tekevät somessa ja miten?

7.3. Kuvankäsittely ja videoeditointi ilmaisohjelmilla sekä tekijänoikeudet

Opetellaan kuvaamaan videota ja äänittämään puhetta tabletilla. Kuvataan oma video, joka editoidaan ilmaisohjelmia käyttäen. Samalla perehdytään leikkaamisen teoriaan ja digitarinan perusteisiin. Lopuksi käydään läpi tekijänoikeuksien perusteita, kuten musiikinkäyttö videossa, kuvaaminen julkisella paikalla, videoiden ja kuvien julkaisu, Youtube-opetuksessa, esitysluvat ja eri tekijänoikeusjärjestöjen tehtävät.

Osallistumismaksut: koko koulutus 140 € tai 50 € / iltapäivä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 5.2.2018 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Laskutustiedot
Tilastotiedot