Vinkkejä Vasuun

15.11.2017 klo. 09:00 - 15:00
Kouvola

Kouluttaja: KT, kasvatuskonsultti Liisa Ahonen

Liisa Ahonen on innostava ja motivoiva kouluttaja, joka on työskennellyt opetustehtävissä esi- ja alakouluissa. Hänen lämmin ja vuorovaikutteinen koulutustyylinsä on ihastuttanut varhaiskasvatuksen henkilöstöä ympäri Suomen. Teoksia: Haastavat kasvatustilanteet (PS-kustannus 2017) ja Vasun käyttöopas (elokuu 2017)

Tavoite ja sisältö:   

Uudessa Vasussa varhaiskasvatus määritellään kasvatuksen, opetuksen ja hoidon kokonaisuudeksi, joka on pedagogisesti painottunutta. Vinkkejä Vasuun -koulutuksessa syvennytään siihen, mitä pedagogiikan painottuminen käytännössä tarkoittaa. Koulutuksessa käsitellään käytännönläheisesti pedagogisen toiminnan suunnittelemista, toteuttamista, arvioimista ja kehittämistä.

Esimerkiksi toimintaa tulee suunnitella siten, että Vasun edellyttämä oppivana yhteisönä toimiminen mahdollistuu. Oppimiskäsitys lapsesta aktiivisena toimijana ajaa perinteisen kaikkitietävän aikuisroolin murrokseen ja haastaa kehittämään varhaiskasvatuksen pedagogista toimintaa. Sen sijaan, että varhaiskasvatuksessa arvioitaisiin vain lasten kehitystä ja yksittäisiä taitoja, siellä arvioidaan laadukkaan, kaikkien lasten tarpeisiin vastaavan pedagogiikan toteutumista. Yksittäisen varhaiskasvattajan ja ryhmän tasolla tämä edellyttää oman toiminnan tietoista ja kriittistä tarkastelua, sekä omien vahvuuksien tunnistamista ja tunnustamista.

Koulutus vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:
-  Miten suunnitella pedagogista toimintaa uuden Vasun hengessä?
-  Miten tukea lasten aktiivista toimijuutta yksilön ja ryhmän tasolla pedagogisen toiminnan aikana?
- Miten huomioida oppimisympäristöjen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen ulottuvuus?
- Miten vanhempien osallisuus liittyy varhaiskasvatuksen pedagogiikkaan?
- Miten pedagogista toimintaa arvioidaan ja kehitetään?

Osallistumismaksu 150 €.
(Mikäli samasta työyhteisöstä tulee useampi osallistuja, kysy ryhmähintaa!)

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.
 

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 1.11.2017 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot