Lapsen haastavan käyttäytymisen kohtaaminen varhaiskasvatuksessa

10.10.2017 klo. 09:00 - 16:00
Kouvola

Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksessa työskentelevät

Kouluttaja: Psykologi, PsM, psykoterapeutti (YET), kriisi- ja traumapsykologian asiantuntija Kitta Ripatti

Kouluttajalla on pitkä kokemus lasten ja perheiden sekä heidän verkostojensa kanssa työskentelystä, niin psykologisten arvioiden, konsultaatioiden kuin kuntoutuksenkin näkökulmista. Kouluttaja työskentelee yksityisenä ammatinharjoittajana ja tekee Kehitys- ja kasvatuspsykologian erikoispsykologikoulutuksen lopputyötä. Kouluttaja on myös Johdon työnohjaajakoulutuksen loppuvaiheen opiskelija.

Tavoite: Koulutuspäivän aikana perehdytään erilaisiin tekijöihin, jotka saattavat tuottaa tai ylläpitää varhaiskasvatusikäisen lapsen haastavaa käyttäytymistä ja ulospäin suuntautuvaa oireilua. Tarkastellaan myös suojaavia ja korjaavia tekijöitä sekä tukitoimien tarkoituksenmukaista kohdentamista. Huomiota kiinnitetään myös työssään haastavasti käyttäytyviä lapsia kohtaavien työntekijöiden oman jaksamisen vahvistamiseen. Koulutuspäivässä yhdistyy tutkimustietoon perustuva ja käytännönläheinen näkökulma, tavoitteena ollessa, että osallistujat saavat näyttöön perustuvia työvälineitä omaan työhönsä.

Sisältö 
- hyvinvoiva lapsi ja kehitystä suojaavat tekijät
- lapsen psyykkisen kehityksen järkkymiseen liittyviä tekijöitä
- lapsuusiän vuorovaikutuksen ja tunne-elämän häiriöiden psykologia (näkökulmina mm. neuropsykiatriset häiriöt,häiriintynyt kiintymys, traumat, lapsen säätelyjärjestelmän kuormittuminen, kasvatuskäytännöt, itsesäätelykyvyn kehitys)
- lapsen pahoinvoinnin tunnistaminen
- lapsen haastavan käytöksen ja oireilun kohtaaminen
- korjaavat kokemukset
- lapsen itsesäätelyn tukeminen
- rajaamisen monet merkitykset
- oma jaksaminen

Osallistumismaksu 125 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 26.9.2017 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot