Koiran terveys ja hyvinvointi 1 op

19.11.2017 - 13.12.2017

Verkkokoulutus toteutetaan yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.

Suomessa on noin 650 000 koiraa. Tämä tarkoittaa sitä, että joka viidennessä suomalaisperheessä on koira. Koirarotuja on suomessa yli 300 ja vuosittain rekisteröidään noin 500 000 koiraa. Suurin osa koirista on ns. kotikoiria, joiden kanssa harrastetaan monenlaisia eri lajeja.

Terve ja hyvinvoiva koira

Jokaisen koiraharrastajan tavoitteena on hyvinvoiva ja onnellinen koira, jonka kanssa on mukava toimia. Terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavat monet erilaiset seikat kuten ravitsemus, liikunta, koulutus ja rodun erityispiirteet. Tämän verkkoluentosarjan aikana luodaan katsaus yleisimpiin koiran terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin asioihin. Tulet saamaan tietoa siitä miten pystyt itse vaikuttamaan ystäväsi hyvinvointiin ja mitä seikkoja sinun tulee ottaa huomioon luodaksesi koirallesi parhaan mahdollisen elinympäristön.

Koulutus sopii sinulle
- joka olet hankkimassa koiraa tai omistat koiran
- lisäkoulutukseksi kasvatustyötäsi varten
- joka toimit tai tulet toimimaan työssäsi koirien parissa
- joka harrastat aktiivisesti koirasi kanssa

Koulutuksen suorittaminen

Koulutuksesta on mahdollista saada suoritusmerkintänä yksi opintopiste. Suoritusmerkintä edellyttää osallistumista jokaiselle verkkoluennolle ja luentopäiväkirjan kirjoittamista ja palauttamista viimeistään maanantaina 8.1.2018. Luentopäiväkirjassa tulee olla tiivistelmä jokaisen luennon tärkeimmistä asioista sekä omaa pohdintaa ja oivaltamista.

Koulutuksen ohjelma ja aikataulu
su 19.11. klo 17-18.30 Ravitsemuksen perusasiat
su 26.11. klo 17-18.30 Ravitsemus ja erityiset fysiologiset tarpeet
ti 28.11. klo 17-18.30 Johdanto koirien hyvinvointiin
ke 29.11. klo 17-18.30 Terveys osana hyvinvointia
su 3.12 klo 17-18.30 Lisääntymisen perusasiat
su 10.12 klo 17-18.30 Jalostus
ti 12.12. klo 17-18.30 Koiran elämäntavat vaikuttavat hyvinvointiin
ke 13.12. klo 17-18.30 Hyvinvointi elämänkaaren eri vaiheissa

Verkkoluennoille osallistuminen

Luennot toteutetaan verkkoluentoina Adobe Connect -huoneessa. Voit osallistua niille omalta koneeltasi. Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden sekä kuulokkeet/ kaiuttimen. Luentojen aikana pystyt laittamaan kouluttajille kysymyksiä kirjoittamalla niitä Chat-alueelle. Jokaisella luennolla on mukana Hosti, joka auttaa sinua puhelimitse mahdollisissa teknisissä ongelmissa. Kaikista luennoista tehdään tallenteet, joiden linkit lähetetään osallistujille luentoa seuraavana päivänä. Tallenteet ovat katsottavissa 31.12.2017 saakka.

Kouluttajat

Laatu- ja kehityspäällikkö Sanna Kumpulainen (Best-In Oy)
Kouluttaja on opiskellut kotieläintiedettä Helsingin yliopistossa pääaineena jalostustiede. Päätyönään hän työskentelee koiran ravitsemuksen parissa. Sanna toimii Suomen Ajokoirajärjestön terveys- ja perinnöllisuusjaoston puheenjohtajana.

FM, tohtoriopiskelija Salla Ruuska
Kouluttaja on työskennellyt eläinten hyvinvoinnin tutkimuksen ja opetuksen parissa. Tällä hetkellä hän tekee hyvinvoinnin tutkimusmenetelmiin liittyvää väitöskirjatyötä Itä-Suomen yliopistossa.

Osallistumismaksu 115 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, peritään koko maksu.
 

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 3.11.2017 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Laskutustiedot
Tilastotiedot