Monikulttuurinen terveydenhuolto 3 op (TY)

27.2.2018 - 30.6.2018

Aika: Opintojakso on suunnitteilla maalis-toukokuulle 2018. Tarkempi aikataulu selviää myöhemmin.

Yleiskuvaus: Opintojakso soveltuu erityisesti terveydenhuollossa ja sen lähialoilla työskenteleville ammatilliseksi lisäkoulutukseksi. Se sopii myös alan opiskelijoille. Turun yliopistossa opintojakso on osa Asklepios ohjelman (15 op) opintoja.  Opintojakson voi liittää myös osaksi Turun yliopiston Monikulttuurisuus -perusopintoja (25 op).  Opintojakso hyväksytään Lääketieteellisen tiedekunnan perustutkintojen vapaasti valittaviin opintoihin.

Osaamistavoitteet: Opiskelija ymmärtää, että henkilön kulttuurillisella taustalla on merkitystä hänen kokemukselleen omasta terveydestään ja sairaudestaan, ja että kulttuuristen erityispiirteiden ymmärtäminen on tärkeä osa onnistunutta vuorovaikutusta terveydenhuollon potilaskohtaamisissa.
 
Sisältö: Tutustutaan verkkoluentojen, kirjallisuuden, oppimispäiväkirjan ja tuutoritapaamisten avulla  monikulttuurisiin kohtaamisiin terveydenhuollossa ja vuorovaikutuksellisten tekijöiden merkitykseen näissä kohtaamisissa. Käsitellään sitä, miten kulttuuritausta vaikuttaa jokaisen, eli myös ammattilaisen, käsityksiin terveydestä ja sairaudesta.
 
Opetusmenetelmät:
Verkkoon tallennetut luennot 3  t
Opintoryhmätapaamiset 6 t (2 x 3 t)
Itsenäinen työskentely
                       
Vaadittavat opintosuoritukset:
Aktiivinen osallistuminen opintoryhmätapaamisiin.
Essee

Kirjallisuus:

Pakollinen kirjallisuus:

Kleinman, Arthur & Benson, Peter (2006): Anthropology in the Clinic: The Problem of Cultural Competency and How to Fix It. PLoS Med 3(10): e294.

Biehl, João (2004): Life of the mind: The interface of psychopharmaceuticals, domestic economies, and social abandonment. American Ethnologist, 31: 475?496.

sekä myöhemmin ilmoitettava valinnainen kirjallisuus

Arviointi: Hyväksytty / hylätty

Maksut: Kymenlaakson kesäyliopiston osallistumismaksu 62 € + Turun yliopiston avoimen yliopiston maksu 30 €

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä tai tapahtuu opintojen alkamisen jälkeen, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 15.2.2018 mennessä.
Lisätietoja: Elina Ivakko
Puh: 040 555 9094
Sähköposti: elina.ivakko@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot